ePlaneta

Canon predstavlja nove projektore i rešenja za vrhunski kvalitet slike

PCPress.rs ImageKompanija Canon je predstavila novu seriju proizvoda i usluga u cilju da donese slike najvišeg kvaliteta na tržište poslovnih projektora.
Canon-ova serija projektora XEED unapređena je novim modelima XEED SX7 Mark II i XEED SX7 Mark II Medical, koji imaju nove režime rada za optimizaciju projektovanja fotografija i rendgenskih snimaka sa poboljšanom reprodukcijom u boji i sivoj skali.
Canon je takođe najavio tri korisna paketa koji će pomoći korisnicima da iskoriste projektore na najbolji mogući način: rešenja „Passive Three-Dimensional Imaging“, „Colour Calibration“ i sistem „AcuScreenPRO“. Pored toga, Canon-ova serija LCD projektora niske cene „LV“ unapređena je brojnim ekološkim karakteristikama  i dodata su joj dva nova modela.

XEED – superiorne performanse slika

Na osnovama Canon-ove tehnologije tečnog kristala na silicijumu (LCOS) koja omogućava stvaranje jasnih, živopisnih i detaljnih slika, projektor XEED SX7 Mark II nasleđuje popularni model XEED SX7. Novi projektor nudi osvetljaj od 4000 lumena, SXGA+ rezoluciju i kontrast 1000:1. Model XEED SX7 Mark II takođe ima „foto“ režim koji korisnicima omogućava da kompenzuju ambijentalnu osvetljenost i tonove kroz niz podešavanja preinstaliranih u samom projektoru. Ovaj režim kompenzuje ambijentalno osvetljenje tako što prilagođava boje koje se projektuju, prikazujući sliku na način bliži onom koji bi se pojavio na sRGB monitorima.
Projektor XEED SX7 Mark II Medical ima režim simulacije formata DICOM sa 21 postavkom što korisniku omogućava da optimizuje reprodukciju sive skale prema uslovima ambijentalnog osvetljenja i naglasi finije detalje digitalnih rendgenskih slika kao dopuna bilo kom PACS sistemu (sistem za arhiviranje slika i komunikaciju) .
Rešenja digitalnih slika za optimalne rezultate

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Rešenje za kalibraciju boja

Canon-ovo rešenje za kalibraciju boja biće nepocenjivo za one koji koriste dva ili više projektora da bi postigli prikaz sa više ekrana, jer usklađuje dinamičke opsege dva susedna projektora čime uklanja mogućnost „neslaganja boja“.
Fotografi, dizajneri i inženjeri koji koriste ovo rešenje, upotrebiće svoj digitalni EOS ili PowerShot fotoaparat postavljen na stativ i povezan sa računarom na kome je pokrenut softver za kalibraciju boja kako bi napravili više fotografija dve projektovane slike. Koristeći prikupljene podatke, softver za kalibraciju boja automatski kalibriše jedan projektor u odnosu na drugi i tako stvara jasnu i uniformnu sliku bez ružnih prelaza boje ili osvetljenosti dok se pogledom prelazi sa jedne na drugu stranu.
PCPress.rs ImagePasivno 3D rešenje
Novo Canon-ovo rešenje za pasivne trodimenzionalne slike donosi kreativnim i inženjerskim industrijama visokokvalitetnu 3D tehnologiju prijatnu za oko.
Ovo 3D rešenje obuhvata dva XEED projektora koji dobijaju DVI signal iz odgovarajućeg izvora. Posebno napravljeni filteri za polarizaciju postavljeni su ispred svakog objektiva i efikasno blokiraju deo slike koji će projektovati drugi uređaj. Korišćenjem odgovarajućeg softvera za 3D reprodukciju, video- sadržaj se deli između dva projektora. Koristeći zamenu digitalnih objektiva XEED projektora, „desna“ i „leva“ slika su savršeno poravnate kako bi se stvorio najbolji mogući 3D efekat.
Uz novo „dual XEED“ rešenje, 3D slike su jasnije i oštrije i manje umaraju oko, zahvaljujući kombinaciji Canon-ove tehnologije LCOS i filtera za polarizaciju koji omogućavaju da više svetlosti dospe do ekrana. LCOS projektori mogu da ponude odličan kontrast i realniju reprodukciju boja, što su krucijalni faktori kada se 3D sistemi koriste za prikazivanje dizajna proizvoda. Zahvaljujući rešenju Canon XEED 3D, gledanje 3D sadržaja tokom dužeg vremenskog perioda postaje mnogo udobnije – što je sve značajnije kako raste upotreba 3D tehnologije u industriji i obrazovanju.
Larivière AcuScreenPRO
Sistem „AcuScreenPRO“ je sistem kalibracije na licu mesta za Canon-ov portfolio medicinskih XEED projektora koji je dostupan kod Canon-ovog partnera „Larivière GmbH“ i koji koristi softver i svetlosni senzor za procenu uslova okruženja kao što su ton i jačina ambijentalnog osvetljenja, kao i koja se vrsta platna (odnosno ekrana) koristi. Na osnovu ovih informacija, sistem „AcuScreenPRO“ izvršava precizne korekcije kako bi se optimizovala gradacija od minimalne do maksimalne osvetljenosti za projektovanje izuzetno detaljne sive skale snimaka napravljenih X-zracima , tako da slika bude prikazana u najvišem mogućem kvalitetu pri jedinstvenim uslovima u prostoriji.
Serija LV – postavljanje osnove za ekološku podobnost u 2010. godini

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

PCPress.rs ImageU susret evropskoj direktivi za energetiku (EuP) koja stupa na snagu 2010. godine, osvežena je Canon-ova serija LCD projektora ekonomske klase „LV“ i to dodavanjem dva nova modela. Model LV-7280 je ekonomičan projektor XGA rezolucije sa osvetljenošću od 2200 lumena, projektovan da zadovolji potrebe edukacije i kancelarijskog rada. Drugi ekonomičan model je Canon-ov WXGA projektor LV-8215 – dobar izbor za korisnike koji traže projektor koji nudi ekonomično rešenje u svakom smislu, i pri kupovini i pri upotrebi a i kad je u pitanju uticaj na životnu sredinu.
U cilju potpunog usaglašavanja Canon-ovih proizvoda za evopskim zakonima, serija LV ima životni vek lampe duži od 4000 sati u normalnom režimu (5000 u tihom režimu) bez kompromisa sa osvetljajem, što doprinosti smanjenju deponija. Osim toga, ova serija koristi manje od 0,7 vati električne energije u režimu mirovanja. Za one koji žele veću kotrlonu nad sopstvenim karbonskim otiskom, serija LV nudi jedinstveni „Karbon metar“ koji računa razliku u količini električne energije koja se troši u tihom režimu  i one koja se troši u normalnom režimu rada i prikazuje koliko je smanjena emisija CO2 kao rezultat.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Izvor: Canon

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,