Canon premijerno prikazuje štampače Colorado 1630 i Arizona 135 GT na sajmu FESPA 2021

Na sajmu FESPA Global Print Expo 2021 (12–15. oktobar 2021, Amsterdam, Holandija), Canon (štand 1-F95) će prikazati svoje štampače Colorado 1630 i Arizona 135 GT koji su pametna investicija, po prvi put uživo na nekom međunarodnom događaju. Ističući kako njihova sveobuhvatna rešenja za grafiku velikog formata omogućavaju klijentima da se prošire na nova tržišta, Canon će posetioce nadahnuti širokim rasponom primena koje firmopiscima i pružaocima usluga štampe pružaju ukus boje.

PCPress.rs Image

Novi Colorado 1630 demonstriraće kako firmopisci, komercijalne štamparije i pružaoci usluga štampe mogu da pristupe svim dokazanim prednostima UVgel tehnologije uz nivo ulaganja koji predstavlja pametnu investiciju. Modularna arhitektura modela Colorado 1630 pomaže korisnicima da konfigurišu štampač u skladu sa svojim jedinstvenim poslovnim potrebama dodavanjem opcija kao što su FLXfinish – tehnika LED sušenja koja dodaje fleksibilnost izbora mat ili sjajne završnice za svaki otisak zasebno – druga rolna sa medijem i dvostrana štampa, bez potrebe za posetom servisera.

Produkciona postavka ‘UVgel fabrike tapeta’, koja prikazuje Colorado 1650 i Fotoba motorizovani Jumbo Roll Loader JRL 170 u kombinaciji s modelima Cutter XLD 170WP i Rewinder REW 162, demonstriraće kompletno sveobuhvatno rešenje namenjeno novim klijentima i postojećim Colorado 1650 korisnicima. Colorado fabrika tapeta dizajnirana je za maksimalni protok, a zahvaljujući toj postavci korisnici imaju potpuno automatizovano rešenje za produkciju visokokvalitetnih tapeta po meri, što je jedan od najbrže rastućih sektora industrije. Prepoznavanjem važnosti ovog segmenta tržišta, Canon je pristupio udruženju Global Wallcoverings Association (IGI), koje je priznato kao vredan, sveobuhvatan i merodavan izvor informacija za industriju zidnih obloga.

Prikazujući pravu ‘UVgel univerzalnu fabriku’, drugi Colorado 1650 biće povezan na Fotoba Jumbo Roll Rewinder i Jumbo Roll Loader na štandu, demonstrirajući kako klijenti mogu da štampaju primene velike dužine, bez potrebe za operaterom, čime se omogućava 24/7 produkcija, 365 dana u godini – što ubrzava produkciju i smanjuje vreme od naručivanja do isporuke. Operater može da prati produkciju i na daljinu pomoću aplikacije za daljinsku upravljanje na pametnom telefonu.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Pušten u prodaju juna ove godine, Arizona 135 GT položeni štampač biće još jedna od zvezda ovog štanda. Namenjen štamparijama koje žele da se prošire na industriju grafike velikog formata ili onima koji žele da ponudu prošire novim primenama, Arizona 135 GT otvara niz novih mogućnosti, pružajući dokazane prednosti Canon-ove nagrađivane Arizona serije, uz nivo ulaganja koji je na pametnom nivou. Arizona 135 GT, jedini štampač u svom segmentu sa funkcijom Roll Media Option (RMO) za štampu na fleksibilnim medijima koja može da se nadogradi na terenu, će, zajedno sa softverom Arizona Xpert, proizvoditi taktilne otiske na širokoj lepezi kako krutih, tako i fleksibilnih medija.

Arizona 2380 XTF istaći će kako klijenti mogu da poboljšaju operativnu efikasnost i da pospeše mogućnosti za rast zahvaljujući novim primenama. Zato što je on napravljen na osnovu Arizona FLOW tehnologije, korisnici mogu da uvećaju produktivnost za više od 20% tako što će umanjiti potrebu za maskiranjem i lepljenjem trake i moći će da rade sa izazovnijim medijima, kao što je karton, drvo i staklo. Položeni štampač će takođe štampati niz teksturisanih primena koristeći softver Touchstone, koji korisnicima pomaže da stvore štamparske proizvode visoke vrednosti, uključujući primene za uređenje enterijera, primene s Brajevom azbukom, reprodukcije umetničkih dela i panoe za maloprodaje koji se postavljaju na mestu prodaje.

ProCare, renomirani model postprodajnih servisnih usluga za Colorado štampače, sada je takođe dostupan za položene štampače Arizona serije, čime se stvara jedinstven i objedinjen servisni pristup koji je od koristi za krajnje korisnike, kao i za prodajne partnere. ProCare pruža maksimalno vreme dostupnosti, potpunu transparentnost troškova, veliki povrat investicije i dobio je prosečnu ocenu zadovoljstva korisnika od 95%.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Novi Arizona komplet mastila povećava raznovrsnost primene

Na sajmu FESPA 2021, Canon će takođe po prvi put prikazati mogućnosti svog novog UV LED kompleta mastila na modelu Arizona 135 GT. Novi IJC358 komplet mastila ima superiorna svojstva prijanjanja, što ga čini savršenim za industrijske primene koje podrazumevaju štampanje na kompleksnijim materijalima, poput plastike. Veća fleksibilnost IJC358 mastila takođe znači da je veća verovatnoća da će ono ostati zalepljeno na mediju kako tokom procesa završnice, tako i tokom aplikacije završenog medija na površinu poput zida ili stakla.

Dostupan u istim vrećicama od 800 mililitara, dva litra ili tri litra kao i Canon-ov IJC357 komplet mastila, IJC358 sadrži CMYK, svetli cijan, svetlu magentu i belu. Dok IJC357 mastila daju sjajniji rezultat, IJC358 mastila prave završnicu koja je više mat, što opet ima veći potencijal za one koji prave industrijske aplikacije. A iz ugla očuvanja okoline, zbog toga što je takođe GREENGUARD Gold sertifikovan, IJC358 pruža istu ekološku garanciju kao i IJC357 komplet mastila.

PCPress.rs Image

Štampači na štandu biće podržani ONYX 21 RIP i OneVision softverom za automatizaciju procesa rada. Takođe će biti demonstriran sveobuhvatni automatizovani proces rada u kojem se nalaze Colorado i Arizona štampači, OneVision softver i Zünd S3 digitalni rezač, koji će biti prikazani na susednom OneVision štandu (1-104).

U skladu sa temom sajma FESPA 2021, ‘Vraćanje boje’, u okviru celog štanda posetioce će inspirisati širok raspon živopisnih grafičkih primena velikog formata pod Canon sloganom: ‘A Taste of Colour’ (Ukus boje), uključujući postere, banere, podne grafike, dvostrane pozadinski osvetljene panoe, tapete, lepenke, folije za vozila i transfer filmove za tekstil.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Wouter Derichs, Direktor prodaje i marketinga za grafiku velikog formata u EMEA u kompaniji Canon Production Printing, komentariše, „S obzirom da znamo da mnogi pružaoci usluga štampe žele da se prošire na nova tržišta, drago nam je što možemo da demonstriramo mogućnosti Colorado 1630 i Arizona 135 GT štampača na sajmu FESPA 2021. Zahvaljujući ovim nedavno lansiranim štampačima, koji su predstavljeni na osnovu povratnih informacija klijenata i partnera, korisnici mogu da imaju koristi od visoko automatizovanih i robusnih tehnologija uz ulaganje koje je na primamljivom nivou. Pored toga, radujemo se što ćemo posetiocima prikazati vrhunsku svestranost primene koju mogu da postignu pomoću novog IJC358 kompleta mastila, kako bi unapredili i diverzifikovali svoju ponudu.“

Wouter zaključuje, „Radujemo se što se vraćamo na FESPA 2021 posle dve godine bez događaja uživo i što imamo mogućnost da proizvodimo živopisne aplikacije u realnom vremenu. Naš fokus na ovom događaju je da prikažemo klijentima opseg Canon-ovih rešenja koja mogu da ispune njihove poslovne potrebe i zahteve za tiražima. Poslednjih 18 meseci je za mnoge bio izazovan period, tako da mi u kompaniji Canon pomažemo klijentima i partnerima da fokusiraju svoje resurse i energiju na oporavak poslovanja i na dodavanje vrednosti svojim klijentima, što će se zauzvrat pretvoriti u održiv poslovni rast.“

Da biste saznali više o Arizona porodici položenih štampača, posetite ovu stranicu. Da biste saznali više o Colorado porodici štampača sa izmenljivim rolnama, posetite ovu adresu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,