Canon projektor XEED WUX5000

PCPress.rs ImageKompanija Canon predstavila je najnoviji dodatak svom programu XEED projektora visokih performansi – model XEED WUX5000. Taj model nudi osvetljenje od 5000 lumena sa programom izmenjivih Canon objektiva i karakteristika koje maksimalno pojednostavljuju instalaciju. Canon WUX5000 pruža visok kvalitet, slike što ga čini savršenim za široki spektar upotrebe u korporativne, obrazovne i zabavne svrhe, ali i primenu u maloprodaji.

Canon XEED WUX5000 je kompatibilan sa tri različite vrste objektiva – standardnim zum objektivom za najtipičnija instaliranja, telefoto zum objektivom za veće prostore i širokougaonim objektivom sa jednim fokusom, koji se može koristiti za pozadinske projekcije. Svi objektivi su, takođe, međusobno zamenljivi sa objektivima prethodnog modela XEED WUX4000.

Koristeći se 70-ogodišnjim iskustvom u projektovanju objektiva, tokom koga je kompanija Canon bila i ostala lider na tom polju, ova tri objektiva nude veličine slika u rasponu od 40 do 600 inča, i mogućnost projektovanja slike i na razdaljini od 48,5 metara, bez ikakvog smanjenja jačine osvetljenja, čak ni pri korišćenju opcija dugog zuma ili širokougaonog objektiva sa jednim fokusom. Nudeći 5000 lumena prave „jasnoće boja”, boje se prikazuju istim intenzitetom kao i bela, što je presudno za prikaz potpunog utiska fotografija i video sadržaja.

Pročitajte i:  Doživite svaki otkucaj ritma u svojoj dnevnoj sobi

Pored superiornog dizajna objektiva, WUX5000 donosi i najsavremeniju tehnologiju samog projektora kako bi pružila izvanredan optički kvalitet. LCOS paneli u kombinaciji sa WUXGA rezolucijom obezbeđuju neprekidne slike bez efekata „duginih boja“ ili „mreže“. Osim toga, jedinstveni Aspectual Illumination System (AISYS) kompanije Canon – napredna optička tehnologija koja poboljšava performanse LCOS panela – pruža istovremeno i visok nivo osvetljenosti i kontrasta, dok Canon tehnologija poklapanja boja reprodukuje slike koje su u velikoj meri slične slikama na profesionalno kalibrisanom sRGB monitoru.

Canon XEED WUX5000 kombinuje visoke performanse sa različitim mogućnostima upotrebe, nudeći motorizovano pomeranje objektiva koje nudi repozicioniranje displeja uz pomoć kontrolnog panela projektora ili daljinskog upravljača. Slike se mogu podešavati do opsega od 0,5 piksela, vertikalno i horizontalno, što je od presudnog značaja kod instalacija sa više projektora gde se slike preklapaju – kod 3D sistema za preklapanje i mešanje slika, na primer. To takođe znači da jedna osoba može lako da instalira projektor i uradi konačna podešavanja pomoću daljinskog upravljača.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Obezbeđujući maksimalnu razvnovrsnost, WUX5000 donosi mogućnost projektovanja od 360 stepeni, tako da se slike mogu projektovati na pod ili plafon. To ovaj uređaj čini posebno pogodnim za instalacije po narudžbini u muzejima, pozorištima ili velikim centrima sa mnogo posetilaca.

„Canon je iskoristio svoju dugu istoriju stručnosti u razvoju objektiva kako bi proširio svoj asortiman sofisticiranih XEED projektora. Kao rezultat, WUX5000 nudi odličan kvalitet slike, karakterističan za uređaje kompanije Canon, pravu jasnoću boja i instalacione karakteristike koje nisu inače dostupne u ovom cenovnom rangu. To je jedinstven proizvod na tržištu, zasnovan na uspehu WUX4000 kako bi se ispunili zahtevi integrisanja sistema koji traže dodatnu osvetljenost, izvanredan optički kvalitet i reprodukciju živih boja“ rekao je Džulijan Rutland, direktor za proizvode i rešenja vizuelnih komunikacija, Canon Evropa.

Canon XEED WUX5000 dostupan je širom Evrope od početka 2012. godine. „Medicinska“ verzija (sa režimom slike za DICOM postavke) će biti dostupna kasnije tokom godine.

Izvor: Canon

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,