ERP 2024

Canon slavi 50 godina SLR kamera

PCPress.rs ImageKompanija Canon, obeležavanjem 50-te godišnjice Canon SLR fotoaparata (sa refleksom jednog sočiva), proslavlja prekretnicu u svom poslovanju. Canon proizvodi i prodaje SLR fotoaparate još od objavljivanja Canon Flex fotoaparata – maja 1959. godine. Danas su Canonovi SLR fotoaparati prihvaćeni kao standardna referenca u amaterskoj i profesionalnoj fotografiji. Do današnjeg dana je širom sveta prodato preko 50 miliona Canonovih SLR fotoaparata.

EOS serija je nastala 1987. godine sa EOS 650 i EF (elektro focus) serijom sistema sočiva, gde je fotoaparat ostvarivao komunikaciju sa sočivima elektronskim, umesto mehaničkim putem –  kako je do tada bio slučaj. EOS serija i EF sočiva pokazali su izuzetnu popularnost sa više od 40 miliona prodatih primeraka širom sveta. Neverovatan je podatak, da je 10 miliona EF sočiva  proizvedeno samo u protekle 3 godine, zahvaljujući radikalnoj promeni u fotografiji i njenom najvećem napretku – prelasku sa filma na digitalni zapis.

Septembra 2003. godine, debi modela EOS 300D, potpuno je uzdrmao stvari (stanje na tržištu). EOS 300D je bio prvi digitalni SRL aparat koji je široko potrošačko tržište moglo sebi da priušti i koji  je širom sveta podigao buru time što se veliki broj svetskih novinskih i sportskih fotografa, opredelio upravo za profesionalne fotoaparate serije EOS-1 I EF sočiva.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Canon sa inovacijama nastavlja do današnjih dana. Novi EOS 5D Mark II je prvi fotoaparat koji snima puni HD video zapis i otvara niz novih mogućnosti za foto reportere i novinske fotografe. Stalnim investicijama u istraživanja, razvojem i osluškivanjem svojih potrošača, Canon će fotografima nastaviti  da pruža najbolje trenutno dostupne alate i da narednih 50 godina vodi kulturu (razvitka) fotografskih i video zapisa.

Izvor: Canon, TVCOM

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,