Četiri načina da popravite rad baterije nakon novih ažuriranja

Korisnici iznova i iznova prijavljuju povećano pražnjenje baterije nakon novih ažuriranja.

PCPress.rs Image

Otkrijte razlog bržeg pražnjenja baterije

Iako je istina da neka ažuriranja mogu izazvati ovaj problem, iza njega mogu biti i drugi razlozi. Hajde da prođemo kroz ove razloge jedan po jedan i otkrijemo koji bi problem mogao stajati iza pražnjenja baterije u vašem uređaju.

Sačekajte neko vreme nakon ažuriranja

Nakon instalacije ažuriranja i kada se uređaj pokrene, sistem počinje da se prilagođava novom ažuriranju unoseći određene izmene u pozadini i ovaj proces traje neko vreme. Ponekad, iako je ovaj proces završen, uzima danak u sistemu i nešto može da napravi zastoj dok radi u pozadini. Ponovo pokrenite uređaj 10-20 minuta nakon ažuriranja i proverite da li je problem i dalje prisutan.

Smanjite Bloatware

Nova ažuriranja mogu doneti nove aplikacije i prepuniti sistem. Više aplikacija znači više usluga u pozadini i više aplikacija u RAM-u, stoga bi trebalo da razmislite o deblokiranju sistema i proveri pozadinskih procesa da biste videli koja aplikacija gasi CPU. Postoje aplikacije trećih strana koje vam omogućavaju da analizirate upotrebu CPU-a, a možete ih pronaći i instalirati bez ikakve naknade iz Play prodavnice.

Pročitajte i:  10 najboljih aplikacija za Android pametne telefone koje biste odmah trebali preuzeti

Vratite ažuriranje

Ako prethodno navedeni mogući razlozi nisu vaš glavni problem, trebalo bi da razmislite o čitanju komentara i povratnih informacija drugih korisnika o novom ažuriranju. Ako mnogi korisnici doživeisti problem, to je najverovatnije zbog novog ažuriranja i možda ćete želeti da se vratite na staru verziju za stabilno korisničko iskustvo. Detalji vraćanja na stariju verziju su specifični za svaki uređaj, stoga bi trebalo da pogledate svoj OEM priručnik ili da dobijete podršku zajednice vašeg uređaja za ovaj proces. Svakako ne pokušavajte da sve to uradite sami.

Brisanje podataka

Vaši stari podaci možda prave nedoslednosti i probleme sa prilagođavanjem novom ažuriranju. Iako su ažuriranja sistema napravljena tako da ne izazivaju ovakve probleme, softver je prilično složen sistem i teško je kontrolisati svaki pojedinačni element. Čak i programeri iz velikih kompanija mogu napraviti greške. Da biste bili sigurni da je problem sa pražnjenjem baterije uzrokovan ovim, možete pokušati da izbrišete svoje podatke i počnete ispočetka sa novim ažuriranjem.

Problem sa hardverom

Iako je to vrlo manje verovatno pošto se ovaj problem pojavljuje nakon ažuriranja, rizik je i dalje prisutan i ne treba zanemariti mogućnost da vam se baterija pokvarila. Vek trajanja baterije se vremenom pogoršava i možda je vreme da je zamenite. Međutim, uvek treba da proverite njeno zdravlje pre nego što nastavite sa ovim rešenjem, jer je skupo i možda uopšte nije vaš problem.

Pročitajte i:  Funkcija Android Auto-a za sumiranje tekstova dok vozite se sada uvodi

Izvor: Xiaomiui

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,