ChatGPT od sada uči o vašim navikama

Jedan od ključnih principa ovog prvog talasa AI chatbota je da oni nemaju kontinuiranu memoriju, što znači da se sve resetuje na kraju svakog razgovora. OpenAI ChatGPT platforma to menja, međutim, pošto će bot sada pamtiti vaše navike.

PCPress.rs Image

Nova funkcija za sada samo u beta verziji

Funkcija, koja se testira kao beta opcija za ChatGPT Plus pretplatnike, naziva se „custom instructions“ i omogućava vam da postavite jedinstvene parametre koji ostaju na mestu od ćaskanja do ćaskanja. Ovaj alat je podešen da radi na celoj platformi, tako da bi svaka aplikacija treće strane koja koristi ChatGPT kao osnovni kod trebalo da na kraju dobije pristup. Ovo bi moglo biti posebno korisno na telefonima, gde je potreba da se ponavljate više smetnja nego na fizičkoj tastaturi.

Ovde postoji očigledna zabrinutost za privatnost, zbog čega se pokreće kao beta verzija kako bi kompanija mogla da reši neke nedostatke. Pored toga, dodavanje još jednog sloja uputstava će zakomplikovati upite, što bi moglo dovesti do toga da botovi jednostavno izmisle stvari. Opet, ovo je beta verzija pre izdanja, tako da ne očekujte čuda.

Pročitajte i:  ChatGPT i saveti za lakši život: Bot ima granice

Kartica sa podešavanjima prilagođenih uputstava je regulisana istim pravilima kao i sam bot, tako da neće učiniti ništa loše. Takođe će ukloniti lične podatke koji se mogu koristiti za vašu identifikaciju. Ovo je i dobro i loše. Tehnološke kompanije nisu baš pouzdane kada su u pitanju lični podaci, ali nikada nećemo dobiti prave digitalne asistente bez pristupa ovim podacima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: