Chrome 79 informiše korisnike da li im je lozinka kompromitovana

U skorije vreme dosta smo slušali o krađi ličnih podataka od strane hotela, trgovaca, prevoznika i tako dalje. S tim na umu, verovatno je da su mnogi od naših ličnih podataka izloženi, a da o njima možda ne znamo.

PCPress.rs Image

Postoje načini da proverite da li su vaši podaci procureli, ali ukoliko ne znate da se nešto desilo, Google je tu da vam pomogne. U najnovijoj verziji Chrome-a, browser sada može da upozori korisnike da li su im lozinke ukradene kao deo curenja podataka. Tako će Google uporediti vaše trenutne lozinke sa bazom poznatih ukradenih lozinki.

Za one koji su zabrinuti da bi to moglo rezultirati drugim kršenjem ili curenjem, Google tvrdi da će koristiti enkriptovane kopije lozinki te će ih upoređivati koristeći više slojeva enkripcije, osiguravajući tako njihov integritet. Pre ovoga, Google je već pomagao korisnicima da provere svoje lozinke pomoću ekstenzija i drugih alata.

Međutim, ovo je zahtevalo da su korisnici upoznati i da znaju za te ekstenzije i alate, ali sada, kada je to ugrađeno u sam Chrome, korisnici koji nisu znali za ove stvari mogu da se zaštite.

Pročitajte i:  Vaš Android telefon ima smeće u web browseru koje možete brzo ukloniti

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,