Top50 2023

Chrome bi uskoro mogao bolje da radi na Windows-u 

Microsoft radi na tome da Edge zasnovan na Chromium-u i Google-ov browser Chrome budu brži što se tiče skrolovanja.

PCPress.rs Image

Skrolovanje u Chromu biće mnogo brže

Još jedan cilj je smanjenje upotrebe memorije pomoću nove funkcije SegmentHeap za Windows 10. Chrome ima problem sa trzavim skrolovanjem. Da bi se pozabavio problemima u Chrome-u, Microsoft sada dodaje podršku za animacije skrolovanja u stilu EdgeHTML, pod nazivom „impuls“. Skrolovanje u impulsnom stilu omogućava određeni stil animacija skrolovanja koji se ne može naći na drugim platformama, a prvi put je predstavljen sa Microsoft Edge (UWP verzija). Pomoću skrolovanja u impulsnom stilu, Microsoft namjerava da skrolovanje učini „reaktivnijim“, čineći ga mnogo glatkijim.

Prema Microsoft-u, primena skrolovanja u impulsnom stilu vrlo je slična postojećoj Chromium-ovoj animaciji skrolovanja, ali postoje neke ključne razlike. Na primer, kada je ova funkcija omogućena, webpage content će se početi da se kreće brzoi, a zatim će usporiti zbog frikcije. Ovo ponašanje pri skrolovanju nešto je što je originalni Microsoft Edge učinio vrlo dobro, ali trenutno u Chromium Edge-u i Google Chrome-u to još uvek nije rešeno.

Pročitajte i:  Google plaća pet milijardi dolara zbog praćenja korisnika u Chrome Incognito modu

U nedavnoj verziji Chromium Edge-a, Microsoft kaže da je već omogućio podršku za ova poboljšanja skrolovanja i da glatkost skrolovanja neće uticati na skrolovanje po dugim stranicama ili dokumentima. Međutim, Microsoft je upozorio da animacija neće biti potpuno ista kao ona u EdgeHTML-u. Microsoft takođe radi na poboljšanjima tamnog režima za Google Chrome. Na primer, buduće ažuriranje će na Chrome stranice dovesti tamne klizače.

Izvor: Windowslatest

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,