BIZIT plus

Chrome dobija AI asistenta za pisanje

Google je dodao eksperimentalnu generativnu AI funkciju svom pretraživaču sa lansiranjem Chrome M122. Novi AI alat se zove „Pomozi mi da pišem“, jer vam može bukvalno pomoći da napišete više opisnih rečenica ili čak pune pasuse iz kratkog upita.

PCPress.rs Image

Mogao bi biti vrlo koristan alat

Google kaže da alat koristi svoje modele Gemini da bi razumeo kontekst web stranice na kojoj se nalazite kako bi mogao da generiše odgovarajuće predloge. Na primer, ako se nalazite na stranici za pregled, može vam dati predlog koji glasi kao recenzija umesto prodajnog primerka.

Možete da promenite dužinu i ton predloga ako prva stvar do koje dođe pomoćno sredstvo za pisanje nije dovoljno dobra da zadovolji vaše potrebe. Kada završite, možete da kliknete na dugme Zameni da biste promenili svoj upit sa predloženim pisanjem. Da biste aktivirali eksperimentalni alat, morate da odete u Podešavanja u Chrome-ovom padajućem meniju sa tri tačke.

Tamo možete pronaći stranicu Eksperimentalna veštačka inteligencija na kojoj možete da aktivirate „Pomozite mi da pišem“. Da biste koristili ovu funkciju, samo označite tekst koji želite da prepišete, a zatim kliknite desnim tasterom miša na njega da biste pozvali okvir „Pomozi mi da napišem“. Imajte na umu da je trenutno dostupan samo za Chrome pretraživače na Mac i Windows računarima u SAD-u.

Pročitajte i:  Google koristi AI da organizuje i prilagodi vaš Chrome  

Google je prvi put najavio dolazak alata za pisanje još u januaru, kada je otkrio da će početi da integriše AI funkcije u svoj Chrome pretraživač. Pored „Pomozi mi da pišem“, Google je rekao da pretraživaču takođe daje organizator kartica koji pokreće veštačka inteligencija i mogućnost da generiše prilagođene teme.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *