BIZIT plus

Bivši izvršni direktor Twittera i drugi rukovodioci tuže Musk-a

Bivši rukovodioci tuže Musk-a i X za 128 miliona dolara neisplaćenih otpremnina.

PCPress.rs Image

Agrawal ima pravo na 57,4 miliona dolara otpremnine

Bivši zaposleni tvrde da je Musk “izmislio lažni razlog” za njihovo otpuštanje i na taj način je izbegao da im isplati novac. Grupa bivših rukovodilaca Twitter-a, uključujući bivšeg izvršnog direktora Parag-a Agrawal-a, tuže Musk-a i X zbog neisplaćenih otpremnina. Ovi zahtevi datiraju iz haotičnih okolnosti koje su pratile Musk-ovo preuzimanje kompanije u oktobru 2022. godine.

Kada je Musk preuzeo kontrolu nad kompanijom, njegov prvi potez bio je da otpusti Agrawala, CFO-a Ned-a Segal-a, glavnu pravnu zastupnicu Vijaya Gadde i generalnog savetnika Sean-a Edgett-a. Prema tužbi, Musk je imao “posebno ogorčenje” prema ovoj grupi ljudi zbog uloge koju su odigrali u višemesečnoj pravnoj borbi koja je primorala Musk-a da završi preuzimanje nakon što je pokušao da odustane od dogovora. Prema tužbi, Agrawal ima pravo na 57,4 miliona dolara otpremnine. Segal ima pravo na 44,5 miliona, Gadde na 20 miliona i Edgett na 6,8 miliona. To ukupno iznosi oko 128 miliona dolara.

Pročitajte i:  Nastavlja se tužba protiv Apple-a u Velikoj Britaniji

Musk je uštedeo oko 200 miliona dolara otpuštanjem rukovodilaca

Tužba se poziva na izveštaj, Waltera Isaacson-a, koji je pisao Musk-ovu biografiju. U biografiji Isaacson objašnjava da je Musk žurio da završi posao sa Twitter-om dan ranije kako bi otpustio izvršne direktore “iz opravdanog razloga” i to baš pre nego što bi im se poslednje opcije za dodelu deonica aktivirale. Prema Isaacson-u, Musk se hvalio da mu je taj pravni manevr uštedeo oko 200 miliona dolara.

“Musk ne plaća svoje račune. On veruje da se pravila ne odnose na njega. Musk koristi svoje bogatstvo i moć da gazduje nad bilo kim ko se ne slaže s njim”, navodi se u tužbi. “Musk je odlučio da ne želi da isplati otpremnine. On je jednostavno otpustio ljude bez razloga. Zatim je izmislio lažni razlog i imenovao zaposlene svojih različitih kompanija da podrže njegovu odluku.”

Ovo svakako nije prvi put da bivši zaposleni Twitter-a tuže kompaniju zbog neplaćanja otpremnina. U drugoj tužbi se navodi da Twitter duguje bivšim radnicima više od 500 miliona dolara neisplaćenih otpremnina. Takođe, Agrawal, Segal i Gadde su prethodno tužili kompaniju zbog neplaćenih pravnih troškova kao rezultat tužbi deoničara i drugih istraga koje su proizašle nakon Musk-ovog preuzimanja.

Pročitajte i:  X omogućava svim korisnicima audio i video pozive

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *