Chrome je premestio vaša nedavna preuzimanja (downloads), evo gde da ih pronađete

Google ukida donju traku u Chrome-u koja ukazuje na nedavno preuzimanje. 

PCPress.rs Image

Sada morate malo da kopate da biste pronašli svoja najnovija preuzimanja

Upravo ste preuzeli fajl i pogodite šta – nigde se ne vidi. Ta uobičajena mala traka na dnu Chrome-a se ovog puta nije pojavila i vi se trudite da pronađete gde je u svetu poslat vaš omiljeni mim.

Ne plašite se, potreban je jedan klik da biste pronašli sva svoja nedavna preuzimanja. 

  • Idite na vrh Chrome-a i pronađite traku za adresu.
  • Desno je nova ikona za preuzimanje.
  • Klikni.

Videćete da se pojavi traka sa svim vašim Chrome preuzimanjima, zajedno sa nekoliko pojednostavljenih opcija. Ako pređete mišem preko fajla, prikazaće se folder i spoljna otvorena ikona. Kliknite na folder da biste prikazali fajl u njegovom folderu, bilo da je na ChromeOS-u, Windows-u ili macOS-u. Klikom na dugme za otvaranje otvoriće se fajl u potpunosti. Ako je fajl u toku, možete pauzirati preuzimanje kao i ranije, ili ga čak i potpuno otkazati.

Pročitajte i:  Kako ponovo otvoriti zatvoreni tab u Google Chrome-u?

Dugme na traci za preuzimanja nestaje ako ništa nije preuzeto u poslednjih nekoliko minuta, mada ga možete ponovo pronaći jednostavnim pritiskom na dugme menija sa tri tačke i klikom na preuzimanja.

Zašto iznenadna promena?

Prema Google-u, postoje neki valjani razlozi za prelazak sa poznate donje trake na novi korisnički interfejs zajedno sa trakom za preuzimanje u Chrome-u. Ukratko, ti se razlozi svode na moderniji dizajn, bez loših efekata na trenutnoj veb stranici i ograničene mogućnosti.

Razvoj novog elementa korisničkog interfejsa kao što je traka za preuzimanje znači da novo podešavanje može da pruži mnoštvo opcija izvan onoga što bi donja traka mogla da uradi. Na primer, nova upozorenja o malveru se pojavljuju u traci za preuzimanje i izgledaju malo privlačnije, iako je to i dalje upozorenje o zlonamernom softveru.

Osnovni elementi su slični. Opcije poput pauze, pokretanja i ponovnog pokušaja dostupne su tokom aktivnog preuzimanja i svako preuzimanje se može prevući na drugu lokaciju programa ili fajla.

Zaista, jedina velika razlika u Chrome-ovom malo novom korisničkom interfejsu je lokacija preuzimanja. Ne smeta i sadrži sve opcije na koje ste navikli.

Pročitajte i:  Amazon ulaže dodatnih 2,75 milijardi u Startup Anthropic

Izvor: 9to5google.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,