Google Chrome na iOS – pretražujete pomoću kamere

Google dodaje još neke funkcije svom Chrome iOS pretraživaču kako bi odvratio korisnike iPhone-a od Safarija. Chrome na iOS-u uskoro dobija ugrađenu podršku za Google objektiv, što će omogućiti korisnicima Chrome-a da traže sve što vide koristeći samo svoju kameru. Prevodi se takođe poboljšavaju, uz bolju podršku za unos kalendara i novi mini prikaz Google mapa.

PCPress.rs Image

Podrška za Google objektiv će znatno olakšati traženje objekata kao što su biljke i odeća u Chrome-u. Trenutno morate da koristite posebnu Google aplikaciju da biste dobili pristup Objektivu, ali Google dodaje ovu istu funkciju u Chrome u narednim mesecima tako da možete da koristite postojeće ili nove fotografije za pretragu sa ikone Objektiv na traci za adresu Chrome-a na iOS-u uređaja.

Međutim, druga poboljšanja Chrome-a na iOS-u su odmah dostupna. Google je poboljšao podršku za prevode kako bi omogućio korisnicima Chrome-a na iOS-u da prevedu deo stranice tako što će izabrati tekst i izabrati opciju Google prevodilac. Biće korisno za stranice koje koriste mešavinu jezika, jer Chrome — pa čak i Safari — već mogu ponuditi prevođenje celih stranica.

Pročitajte i:  Google Search sve gori: SEO spam pobeđuje

Korisnici Chrome-a na iOS-u takođe dobijaju bolju podršku za unos kalendara. Možete da kreirate događaje iz Google kalendara u Chrome-u bez potrebe da prelazite na aplikaciju Kalendar ili ručno unosite datume. Pritiskom i zadržavanjem datuma na veb lokaciji sada će biti uključena opcija za dodavanje u Google kalendar, koji se automatski popunjava informacijama o vremenu i lokaciji.

Konačno, Google takođe poboljšava svoju podršku za mapiranje u Chrome-u na iOS-u. Uskoro ćete moći jednostavno da pritisnete i držite adresu da biste videli mini prikaz Google mapa u Chrome-u. Ovo će biti super korisno za veb lokacije koje nemaju veze sa Google mapama, tako da ne morate ručno da kopirate i lepite adresu u aplikaciju za mape.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,