ASUS ROG Flow

Chrome Lite stranice će pomoći da se brže učitavaju HTTPS sajtovi

Jedna od opcija Chrome-a na Android-u je Data Saver, koji pomaže da se smanji količina podataka koje sajtovi troše, a istovremeno i da se brže učitavaju. Međutim, jedini problem je bio što je opcija radila samo sa HTTP sajtovima, za razliku od „sigurnijih“ HTTPS sajtova koji postaju sve uobičajeniji ovih dana.

Google je od tada napravio neke izmene te će Data Saver sada pomoći da se brže učitavaju HTTPS sajtovi preko Chrome Lite stranica. „Koristimo ugrađene optimizacije i Google servere da bismo poboljšali učitavanje stranice. Specifične tehnike optimizacije zavise od regiona u kojem se korisnik nalazi i od toga kako je developer napisao tu određenu stranicu. Kada Chrome optimizuje HTTPS stranicu, sa Google-om se deli samo URL adresa, druge informacije – kolačiće, login informacije i sadržaj prilagođene stranice – se ne deli sa Google-om.”

Ovakve funkcije za kompresovanje podataka su obično više usmerene ka korisnicima na tržištima u razvoju, gde brzine interneta nisu tako velike. Međutim, čak i ako živite negde sa brzim internetom, nije loša ideja da pokušate i poboljšate vreme učitavanja. Funkcija je dostupna uz najnoviju verziju Chrome-a na Android-u, u delu menija za podešavanja.

Pročitajte i:  Dostupna iCloud Paswords Apple ekstenzija za Chrome na Windows-u

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,