ERP 2024

Gboard: Brže i pravilnije uz pomoć veštačke inteligencije

Gboard kompanije Google predstavlja jednu od boljih virtuelnih tastatura za pametne telefone, budući da donosi niz korisnih opcija, te su se toj listi 2018. priključili i pametni odgovori, da bi sada dobila i novo ažuriranje za offline diktiranje poruka i mejlova zahvaljujući kojem opcija postaje brža i pouzdanija.

PCPress.rs Image

Novo ažuriranje trenutno je namenjeno samo Pixel telefonima, te će do drugih uređaja stići nešto kasnije, što znači da će i ostali korisnici svoje mejlove i poruke moći da diktiraju sa više sigurnosti, a bez obzira da li su povezani na internet. Kreatori ističu da je ova opcija najkorisnija kada je korisnik u pokretu i želi da pošalje neku poruku. Možda ovaj slučaj zvuči kao trivijalna funkcionalnost, ali se ističe da će se funkcija za prepoznavanje govora poboljšavati zahvaljujući interakcijama koje korisnici imaju sa svojim telefonima, te će i ovakve akcije doprinositi sazrevanju tehnologije.

Google tim je poslednjih pet godina proveo u istraživanju i rešavanju problema koji su u vezi sa tehnologijom prepoznavanja glasa. Tako su prethodne verzije Gboard softvera za diktiranje koristile tri odvojene komponente da bi formirale audio zapise, pronašle odgovarajuće foneme za ono što se čuje, te ih potom formulisale u kucani sadržaj. Ažurirana verzija tastature sve ove komponente okuplja u samo jedan korak.

Pročitajte i:  Redizajn Google Contacts čini dodavanje novih kontakata intuitivnijim

PCPress.rs Image

Ažuriranje je za sada ograničeno samo na engleski jezik i Pixel telefone, ali se očekuje da u budućnosti dobije širu primenu, te stigne na više uređaja i sa više jezika.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,