Chrome nastavlja da bude najbrži browser na macOS-u

Još u martu, Google je sa ponosom objavio da je Chrome najbrži browser na macOS-u, što je potvrđeno od strane Apple-ovog alata za benchmarking, Speedometer.

PCPress.rs Image

Chrome 20% brži na Mac-u

Alat se koristi za testiranje odzivnosti browsera. Danas je kompanija objavila da njen browser ima još imresivnije rezultate, rekavši da je Chrome na Mac-u sada 20% brži nego u martu. Ova vest dolazi iz prilično skromnog tvita zvaničnog Chrome Twitter naloga: “Brzina je oblikovala naš rad od lansiranja #Chrome-a 2008. Pre tri meseca, zabeležili smo najviši rezultat na Apple-ovom brzinomeru — a sada je Chrome 20% brži na Mac-u, sa preko 360 poena”. Kao što se može videti, Chrome je navodno postigao preko 360 ovog puta, što je 20% više u odnosu na 300 koliko je postigao pre tri meseca sa Chrome 99.

Međutim, zbog nedostatka namenskog posta na blogu, detalji u vezi sa poboljšanjima performansi nisu jasni. Znamo da je Safari prošli put postigao 277 poena, i možemo pretpostaviti da je u pitanjnu Chrome 102 – objavljen pre nekoliko nedelja – koji je ovaj put postigao 360 poena. Dok čekamo dodatne informacije, trebalo bi da ponovimo da su prednosti performansi u Chrome-u 99 posledica tehnike optimizacije ThinLTO izrade, V8 Sparkplug kompajlera i kratkih ugrađenih poziva. Ostaje da se vidi koje su promene dovele do najnovijih dostignuća.

Pročitajte i:  Apple je navodno pokušavao da poveže Apple Watch sa Android-om

Izvor: Neowin

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,