Cisco: Mreže bez granica

cisco-logoDa bi odgovorio na rastuće potrebe IT industrije za kolaboracijom Cisco je predstavio mrežnu arhitekturu bez granica (Borderless Networks Architecture) i plan u pet faza osmišljen tako da omogući usluge i aplikacije svima, na svakom mestu, na bilo kom uređaju, u bilo koje vreme – brzo, pouzdano i sigurno.

Kao prvi uređaj mrežne arhitekture bez granica, Cisco je predstavio novu generaciju integrisanog servisnog rutera (ISR G2). Njegove performanse su pet puta bolje od prethodnika koji je svojevremeno bio veoma dobro prihvaćen, i koji je prodat u više od sedam miliona primeraka od 2004. godine.

ISR G2 kompanije Cisco pojednostavljuje provajderima i ostalim poslovnim korisnicima pružanje mrežnih usluga na zahtev, kao što su video zapisi i aplikacije za kolaboraciju. Ovaj ruter je sastavni deo nove Cisco mrežne arhitekture bez granica, koja kombinuje kompanijska prethodna iskustva sa ruterima, svičevima, u bežičnoj i bezbednosnoj tehnologiji.

Mrežna arhitektura na ovaj način omogućava da poslovni korisnici masovno prihvate rastuću upotrebu video sadržaja, kolaboraciju, i ostale usluge u svim svojim predstavništvima. Uz novu arhitekturu mreže, IT menadžeri će jednostavnije moći da upravljaju i štite mrežu, istovremeno stvarajući bolju povezanost korisnika, uređaja, aplikacija i poslovnih procesa.

Pročitajte i:  Da li znate šta traži 97% internet korisnika?

Kako je ranije zaključeno u istraživanju o video sadržajima (Cisco VNI Research), ovakav vid komunikacije doživeće porast od 77,6 procenata do 2012. godine, i biće ključan za dalji razvoj usluga namenjen klijentima. Poboljšana video arhitektura i novi procesor za obradu video signala u ISR G2 ruteru, otvara nove mogućnosti za medianet iskustva (usluge sa video i medijskim sadržajem visokog kvaliteta – Cisco TelePresence, video striming), ključna za mrežnu arhitekturu bez granica.

Ruter ISR G2 sadrži 1 terabajt smeštajnog prostora, što je izuzetno korisno za čuvanje podataka video nadzora. Osim poboljšanih performansi, zahvaljujući Cisco rešenju Cisco EnergyWise, novi mrežni uređaji dozvoljavaju bolju kontrolu potrošnje. Novi pristup mrežnoj arhitekturi ruši granice između lokacije, uređeja i aplikacija i nudi više usluga, veću mobilnost, bezbednost i performanse korisnicima, gde god da se nalazili.

Više o prednostima mreža bez granica čujte od Marie Hattar, potpredsednice marketinga arhitekture mreža bez granica:

A šta novi ruteri omogućavaju da se postigne saznajte preko sledećeg video zapisa:

Facebook komentari: