BIZIT plus

Cisco: nova rešenja za data centre

Cisco-Nexus Na konferenciji Cisco Networkers održanoj prošle nedelje u Barseloni, Cisco® je predstavio dodatke Cisco Nexus™ Family of switches i poboljšanja proizvodima Cisco Catalyst kako bi odgovorio na potrebe korisnika da transformišu data centre u virtualizovano okruženje. Cisco je predstavio Cisco Nexus 7018, Cisco Nexus 5010, i Cisco Nexus 2000 Series Fabric Extenders, dodajući ih porodici Nexus svičeva specijalno dizajniranih za stroge zahteve sledeće generacije data centara. Sa Nexus platformom IT organizacije mogu iskoristiti objedinjene strukture i prilagoditi ih promenama arhitekture kao što je virtualizacija, Web 2.0 aplikacije i cloud computing. Ove nove tehnologije su u osnovi Cisco Data Center 3.0 vizije da omoguće unified fabric i unified computing.

Novi Nexus proizvodi i Catalyst 6500 poboljšanja sadrže:

  • Novi Cisco Nexus 7018- The new Cisco Nexus 7018 pridružuje se Seriji Nexus 7000 koji obezbeđuju do 90 odsto uštede energije.
  • Novi Cisco Nexus 5010new Cisco Nexus 5010 – dizajniran za konsolidaciju data centara i zaštitu investicija, pomaže korisnicima da pređu na objedinjenu strukturu svojim tempom, izlazeći u susret postojećim potrebama korisnika za operativnim kontinuitetom, fleksibilnim prenosom i skalabilnošću.
  • Novi Cisco Nexus serije 2000new Cisco Nexus 2000 Series Fabric Extender pomaže IT menadžerima da izađu na kraj sa dva ključna faktora data centara: povećanjem broja servera i povećanjem zahteva za opsegom svakog servera.
  • Cisco Catalyst 6500 unapređenja omogućavaju korisnicima da koriste Catalyst 6500 kao čvor virtualizovanih servisa na Nexus platformi kako bi na isplativ način obezbedili i ubrzali aplikacije.
  • Cisco servisiCisco Services su proširili svoje ponude servisa kao bi podržali nove dodatke porodici Cisco Nexus, sa ciljem pomaganja korisnicima da shvate puni potencijal arhitekture sledeće generacije.

“Danas arhitektonski zaokret u data centrima označava prelazak IT tržišta koji će doneti prednosti virtualizacije na potpuno novi nivo“, rekao je Ed Bugnion, direktor za tehnologiju u jedinici za pristup serverima i poslovnu virtualizaciju kompanije Cisco. “Nexus tehnologija podržava našu Cisco Data Centre 3.0 viziju kako bi pomogla korisnicima da odgovore na zahteve poslovnih promena obezbeđujući podršku za virtualizaciju direktno u infrastrukturi data centra”.

Izvor: Attache PR

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: