BIZIT plus

Nova Canon-ova DC400 serija digitalnih kamera

PCPress.rs ImageCanon je predstavio novu  DC400 seriju digitalnih kamera. Kombinujući pogodnosti snimanja direktno na DVD,  u širokougaonom (True Wide) 16:9 formatu, Canonovu naprednu zum tehnologiju i čitavog niza mogućnosti jednostavnih za upotrebu – svaki model iz serije je idealan za porodice koje žele da zabeleže svoje uspomene, kao i druge korisnike sa manjim budžetom, poput manjih kompanija i obrazovnih institucija.

Top-model nove serije, DC420, pruža sliku bogatu detaljima zahvaljujući CCD senzoru čija se „osetljivost“ meri megapikselima i može da snima čak i dosta udaljene objekte/subjekte zahvaljujući naprednom zumu (Advanced Zoom) uvećenja do 45x. Zamrznute slike preko USB porta mogu direktno da se štampaju na foto-štampaču ili da se jednostavno prebace na PC računar. Prebacivanje filmova na PC je još jednostavnije preko DVD optičkog uređaja. Alternativno, modeli DC411 i DC410 mogu da poseduju i 41x napredni zum, kao i ulaz za povezivanje mikrofona, za potrebe vrhunskog audio zapisa.

Kamere iz serije DC400:

  • Canonov „Advanced Zoom“ sistem koji nudi uvećanje od 45x (DC420) ili 41x (DC411 i DC410)
  • „Megapixel CCD“ za visok kvalitet slike (DC420)
  • Brzi start (Quick start), sada, kao dodatna pogodnost, povezan sa LCD ekranom – za samo jedan sekund iz „Standby“ režima prelazi u snimanje
  • Produženo snimanje: kompatibilnost sa DVD-R Dual Layer medijima i i opcionim baterijama velikog kapaciteta
  • Sistem 16:9 (True Wide) visoke rezolucije: prirodno širokougaono snimanje, široki 2.7“ LCD ekran i široki EVF
  • Ulaz za mikrofon (DC411 i DC410) ili brza USB 2.0 konekcija (DC420)
  • Kreativne opcije: navoj filtera od 30,5 mm omogućava dodavanje niza opreme za sočiva – filtere za sočiva, široki konverter i tele-konverter: LCD  video rasveta omogućava snimanje i nakon zalaska sunca
  • Snažan DIGIC DV II procesor slike, originalno razvijen za sliku visoke definicije (HD)   
  • Fotografije zabeležene na SD i SDHC memorijskim karticama

Vidite dalje sa Canonovim „Advanced Zoom“ sistemom

Pročitajte i:  PC Press video: DMS - Ekološki autoput za dokumenta, Nenad Solujić, Docloop

Sa Canonovim Advanced Zoom sistemom, svaka kamera ima prošireni telefoto domet. Ovaj napredni zum je omogućen zahvaljujući visokom kvalitetu originalne Canonove optike, u spoju sa snagom DIGIC DV II procesora slike, koji je prvobitno razvijen za potrebe snimanja visoke definicije (High Definition). Zahvaljujući „Advanced Zoom“-u – sa uvećanjem od 45x ili 41x–moguće je snimiti svaki detalj čak i udaljenih događaja.

Jednostavne opcije za korišćenje

U ovoj seriji postoji čitav niz novih naprednih mogućnosti. Sa opcijom „Quick Start“ kamera prelazi u režim za snimanje za samo jedan sekund od stanja pripravnosti (Standby) što omogučava da ključni momenti – poput prvih dečijih koraka –ne budu propušteni. Novo u 2009. godini, navoj filtera od 30.5mm omogućava korišćenje dodatne opreme koja se može priključiti na kameru, što kućnim snimcima daje novu kreativnost. Modeli DC411 i DC410 su prve Canonove DVD kamere sa ulazom za mikrofon koji dodatno uvećava kreativne mogućnosti snimanja. Kompatibilnost sa DVD-R Dual Layer medijima znači da još više zapisa i uspomena možda da stane na jedan disk.

Pročitajte i:  PC Press video: Vijetnam, raj za digitalne nomade | Ivana i Goran Babić, Dva ranca beg iz kanca

Kada se snime, diskovi mogu da se pregledaju na standardnim DVD plejerima.

Izvor: TVCom, PC Press

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,