Cisco: Nova rešenja za kolaboraciju

Cisco Expo 2009 Goran Obradovic net Kompanija Cisco novim rešenjima za komunikaciju unutar i između kompanija je ušla i na dva nova tržišta – softver za društvene medije i pružanje usluga za e-mail klijente

BEOGRAD – 9. novembar 2009. – Kompanija Cisco najavila je danas značajna poboljšanja proizvoda i rešenja za kolaboraciju. Nove tehnologije koriste sve prednosti objedinjenih komunikacija – video, prenos glasa i interakcija u realnom vremenu, da bi pružile osećaj neposrednog kontakta osobe sa osobom bez obzira na medij ili uređaj za prenos.

Kako je rečeno prvog dana na najznačajnijoj konferenciji informacionih tehnologija u regionu – Cisco Expo u hotelu Hyatt, eksplozivan rast dešava se u četiri stuba tehnologije – smeštajnim kapacitetima, protoku, brzini izračunavanja i informacijama. Ubrzan je raszvoj gustine zapisa na magnetnim uređajima. Već u martu 2007. godine zabeležena je brzina prenosa od 25.6 Tbps. Veličina digitalnog univerzuma bila je 486 eksabajta, a da 2012. prognozira se da će biti 2.508 eksabajta.

– Tempo promena je ubrzan. Dešavaju se značajne demografske i ekonomske promene, zajedno sa tehnološkim rastom. Fokus na inovacijama i informacionim tehnologijama je neophodan da bi ostvarili napredak u budućnosti. Broadbend je omogućio talas novih konzumerskih aplikacija. Internet je evoluirao od izvora informacija do platforme za najrazličitije aplikacije. Sve postaje povezano, posebno sa razvojem web 2.0 aplikacija i alata – rekao je Jožek Gruškovnjak, direktor Grupe za poslovna rešenja za Internet Sektora za tržišta u razvoju kompanije Cisco.

Pročitajte i:  Cisco otpušta hiljade zaposlenih

Pitanje je kako ove tehnologije da se iskoriste za stvaranje novog sveta – Sveta 2.0, umesto prostog pravljenja standarda za komunikaciju među različitim uređajima.

Cisco Expo 2009 Jozek Gruskovnjak net – Odgovor je kolaboracija! Već sada biznis i javna uprava moraće da se prilagode sve bržim promenama – istakao je Gruškovnjak.

Nova rešenja za Cisco WebEx, TelePresence, Unified Communications koriste moć mreže kao platforme da maksimalno pojednostave kolaboraciju u okviru i među kompanijama, omogućavaju profesionalcima da brzo i jednostavno identifikuju i povežu se sa pravim ljudima, pronađu ekspete i informacije (bez obzira da li rade pod zaštitiom “fajervola”) putem bilo kog medija (email, instant messaging, Cisco WebEx, objedinjenih komunikacija ili TelePresence).

Kako ističu u kompaniji Cisco, aktuelno je nekoliko ključnih trendova koje zahtevaju od organizacija izmenu dosadašnjeg načina rada – globalizacija, zaposleni koriste brojne uređaje kako privatno tako i na poslu, kao i povećana mobilnost. Portfolio usluga za kolaboraciju kompanije Cisco namenjen je upravo takvom novom načinu poslovanja. Rešenja mogu biti jednostavno primenjena, koristeći postojeću infrastrukturu, ili uz pomoć prilagođenog softvera; mogu biti montirana bilo kojim redom i brzinom koja odgovara ciljevima pojedinačne kompanije.

Kompanija Cisco novim rešenjima danas je ušla i na dva nova tržišta – softver društvenih medija i pružanje usluga za e-mail klijente.

Cisco WebEx™ Mail je potpuno nova usluga, rešenje za e-mail usluge sa interoperativnošću Microsoft Outlook-a, optimizovano za mobilne uređaje i AJAX web 2.0 pristupom, nezavisno od Internet brauzera. Cisco WebEx Mail koristi visoko skalabilnu tehnologiju i infrastrukturu (preuzetu kupovinom kompanije PostPath) koja prevazilazi limite tradicionalnih mejl boksova.

Pročitajte i:  Komentari i zabeleške u Excel dokumentima

Kompanija Cisco ušla je i na polje društvenih mreža, kompanijskim softverskim rešenjem koje omogućava formiranje timova i zajednica zavisno od njihove stručnosti i važnosti, i komunikaciju eksperata nezavisno od lokacije, uz prenos glasa i video sadržaja u realnom vremenu.

Cisco Show and Share je društvena mreža za razmenu video sadržaja, u kojoj će organizacije moći da razmenjuju ideje i ekspertize, optimizuju globalnu video kolaboraciju, i personalizuju vezu među klijentima, zaposlenima, i studentima. Na mreži će moći da se snima, uređuje i deli video sadržaj, sa komentarima, rejtinzima, tagovima i RSS fidovima.

Cisco Enterprise Collaboration Platform je kompanijski portal koji objedinjuje potrebe preduzeća sa društvenim mrežama. Platforma omogućava korisnicima da formiraju okruženje koje njima odgovara, uz sve prednosti web 2.0. Za razliku od dosadašnjih portala u čijem središtu je bila razmena dokumenata, Cisco Enterprise Collaboration Platform u fokusu ima korisnike, pružajući rešenje za najbolju video i glasovnu komunikaciju i razmenu informacija među ljudima i zajednicama, i time ubrzavajući process donošenja odluka.

Karakter modernog globalnog biznisa zahteva veću povezanost i kolaboraciju bez ograničenja, u realnom vremenu. Integracijom istovremenog video, glasovnog, TelePresence i data prenosa u portfolio usluga za kolaboraciju, i omogućavanjem svega toga posredstvom bilo kog uređaja, aplikacije i klijenta, kompanija Cisco pruža klijentima nova poslovna i međukompanijska iskustva.

Kompanija Cisco učvrstila je svoju lidersku poziciju u TelePresence i onlajn video uslugama objedinjavanjem mogućnosti TelePresence uređaja i WebEx konferencija.

Pročitajte i:  Cisco otpušta hiljade zaposlenih

Cisco je takođe predstavio Intercompany Cisco TelePresence Directory, adresar kompanija i osoba koje imaju pristup TelePresence uređajima. Adresar pruža virtuelnu asistenciju u zakazivanju sastanaka u više od 1000 soba za 75 klijenata TelePresence razmene.

Još jedno rešenje Intercompany Media Engine maksimalno koristi potencijale mreže i smanjuje troškove, istovremeno poboljšavajući upotrebljivost za klijente. Ovo rešenje daje mogućnost prenosa HD video i glasa preko IP mreže, uz maksimalne nivoe zaštite.


Deveti Cisco Expo

Cisco Systems, kompanija koja već 25 godina oblikuje budućnost mrežnih komunikacija, tradicionalno, sredinom novembra održava godišnju konferenciju Cisco Expo.

CISCO EXPO, jedna od najznačajnijih godišnjih konferencija u Srbiji iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, ove godine unapređena je Cisco® tehničkim i poslovnim rešenjima za različite sektore privrede, dostignućima i trendovima u mrežnim komunikacijama i informacionim tehnologijama, uz šest stotina učesnika.

Fokus ovogodišnjeg CISCO EXPO je na budućnosti i razvoju data centara kroz virtuelizaciju i cloud computing, kao deo najveće revolucije u IT industriji u poslednjih 30 godina; naprednoj bezbednosnoj infrastrukturi koja pruža najviši mogući nivo bezbednosti u poslovanju putem Interneta, i napredno otkrivanje pretnji; objedinjenom sistemu komunikacije (prisutnost, razmena trenutnih podataka i bogate medijske usluge) koji obezbeđuje moćne nove načine za saradnju, kao i rešenjima za servis provajdere baziranim na prelasku na IP mreže sledeće generacije za postizanje dugoročnog uspeha.

Izvor: Attache PR

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,