Računari i Galaksija

Asseco: Integracija kompanija "Antegra", "Cardinfo" i "Pexim" do kraja 2009. godine

Asseco-software1 Multinacionalna kompanija za informacione tehnologije (IT) "Asseco", sa sedištem u Poljskoj, najavila je da će do kraja godine spojiti tri svoje kompanije koje posluju u Srbiji.

Integrisaće se kompanije "Antegra", "Cardinfo" i "Pexim", kao bi pojednostavili i poboljšali poslovanje, rekao je na konferenciji za novinare generalni direktor grupacije "Asseco SEE", dela Asseco grupe, Pjotr Jelenski (Piotr).

– "Asseco" je u Srbiju do sada uložio 34,9 mil EUR, zapošljava više od 430 radnika u firmama koje se bave bankarskim softverom i kartičarstvom, ima promet od 29,3 mil EUR i planira da za akvizicije u regionu u narednom periodu investira ukupno 28,5 mil EUR – kazao je on.

Jelenski je naveo da će nivo investicija u Srbiji zavisiti od kvaliteta preduzeća, koja budu bila pogodna za akviziciju, kao i njihove cene.

Kako je objasnio, novac za akvizicije je dobijen od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja je dokapitalizacijom od 15 mil EUR, jula ove godine, postala akcionar grupacije "Asseco".

Izvor: Ekapija

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Monrijevo WSPay rešenje proglašeno najboljim payment integratorom
SBB

Tagovi: , , ,