Cisco slavi 25 godina tehnoloških inovacija i društvene odgovornosti

Cisco_25_lockup BEOGRAD, 11. Decembar 2009. – Predsednik i direktor kompanije Cisco Džon Čejmbers, povodom obeležavanja 25 godina postojanja, pozvao je svakog zaposlenog da posveti četiri sata volonterskog rada u kraju u kojem žive. Cilj lidera u mrežnim servisima je da doprinese sa 200.000 sati dobrovoljnog rada, što je jednako koliko i 25 godina usluge globalnoj zajednici.

„Ne postoji bolji način da se obeleži 25 godina kompanije Cisco od još boljeg fokusa energije i talenta zaposlenih na društveno koristan rad. Pomaganje ljudima da budu u kontaktu i da sarađuju nije samo osnova našeg posla – to je jezgro naših vrednosti“, rekao je Čejmbers.

Kompaniju Cisco osnovali su 10. decembra 1984. godine supružnici Len Bozak i Sendi Lerner, nekadašnji kompjuterski stručnjaci na Univerzitetu Stanford čija je zamisao da omoguće međusobnu prepisku putem e-maila preko računara na različitim mrežama dovela do pronalaska prvog multi-protokolarnog rutera. Ovaj izum bio je izuzetno značajan za podsticaj razvoja Interneta kakav danas poznajemo.

Kompanija Cisco je omogućila velike transformacije Interneta u prethodnih 25 godina. Postavljen na robusnoj mrežnoj infrastrukturi, Internet je preobrazio način poslovanja, ekonomski procvat, produktivnost i povezao je ljude širom sveta.

„U narednih 25 godina, uticaj mreže biće još veći na razvoj, inovacije i produktivnost u delatnostima kao što su zdravstvena nega, edukacija i upravljanje energijom. Gledajući unapred, Cisco je pozicioniran kao lider u daljoj evoluciji mreže koja će označiti novi segment povezanosti, uz rastuću kolaboraciju, komunikaciju uz video sadržaje, u realnom vremenu, bogat medijski sadržaj, personalizaciju i mobilnost“, istakao je Čejmbers.

Posle 25 godina, 7.000 patenata i blizu milion dobrovoljnih radnih sati, Cisco je kompanija koja u segmentu mrežnih tehnologija utiče na način na koji ljudi rade, žive, zabavljaju se i uče. Posvećenost inovacijama i korisnicima, uz stalnu brigu o lokalnoj zajednici pokazalo se kao uspešan model poslovanja – i u narednom periodu će biti vodilja za kompanijsku misiju da menja budućnost Interneta stvaranjem nove vrednosti i mogućnosti za korisnike, zaposlene, investitore i partnere.


Brojke

  • Pre 25 godina bilo je samo 1.000 „hostova“ na Internetu, dok je danas više od 1.7 milijardi korisnika
  • 1984. godine postojalo je 1.000 uređaja za Internet, a danas ih je više od milijardu
  • Cisco je izrastao od kompanije sa dva zaposlena i jednim proizvodom 1984. godine na 63.000 zaposlenih u 200 kancelarija širom sveta sa 50 proizvodnih linija
  • Cisco je predvodnik informacione tehnologije već 25 godina, sa prometom od 36.1 milijardi dolara fiskalne 2009. godine
  • Inovacije kompanije ogledaju se u više od 7.000 odobrenih patenata dok se za još 9.000 čeka odobrenje
  • Cisco je u poslednjih 10 godina više od milijardu dolara posvetio obrazovanju i inicijativama za globalni društveni i ekonomski razvoj

Značajnije akvizicije u prethodnih 25 godina

– Crescendo Communications (1993) – prva akvizicija

– Stratacom (1996) – omogućilo Cisco rešenja “sa kraja na kraj” kroz javne, privatne i hibridne mreže

– Linksys (2003) – ulaz na tržište kućnih mreža

– Scientific Atlanta (2005) – Napredne digitalne video tehnologije u portfoliju

– Tivella (2006) – digitalni sadržaj po zahtevu

– WebEx (2007) – proširilo Cisco viziju objedinjenih komunikacija kroz aplikacije za kolaboraciju na zahtev, namenjene za segment malih i srednjih preduzeća

– Nuova (2008) – stvaranje efikasnije arhitekture za data centre

– Pure Digital (2009) – video rešenje za krajnjeg korisnika


Video materijal sa pojedinostima povodom proslave godišnjice možete pogledati na sledećim linkovima.

Izjava Džona Čejmbersa, predsednika i direktora, povodom 25 godina kompanije

Bitni momenti iz istorijata kompanije, uz izjave zaposlenih

Volonterski rad zaposlenih u kompaniji u kancelarijama širom sveta

 

 

Attache PR

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,