ERP 2024

Cisco tehnologija u Trezoru Republike Srbije

PCPress.rs ImageUprava za trezor Ministarstva finansija Republike Srbije završila je implementaciju nove, razgranate i izuzetno bezbedne mrežne infrastrukture zasnovane na Cisco tehnologiji. Nova mreža povezuje 145 filijala i ekspozitura širom Srbije i preko 1.300 zaposlenih.

Završetkom ovog projekta, Trezor je ostvario nekoliko ključnih ciljeva. S jedne strane nova mreža omogućava laku, bezbednu i pouzdanu komunikaciju sa svim državnim institucijama i služi kao platforma za uvođenje novog informacionog sistema za upravljanje finansijama koji je neophodan uslov za ispunjavanje standarda i korišćenje pristupnih fondova Evropske Unije. S druge strane, sada kada je mrežna infrastruktura uvedena, Trezor može da pokrene čitav spektar novih servisa i da građanima pruži informacije o državnom budžetu i budžetskim troškovima.

Uprava za Trezor posluje kao organ u sastavu Ministarstva finansija i zadužena je za pripremu i operativno izvršenje državnog budžeta, budžetsko knjigovodstvo, upravljanje javnim dugom, kao i javna plaćanja, uključujući i isplatu primanja za skoro 140.000 zaposlenih u javnom sektoru.

Među odabranim proizvodima za novi sistem nalaze se Cisco Catalyst svičevi za pristup i osnovu infrastrukture, Cisco CDWM oprema, ruteri serije 2811 i 3845, kao i prilagodljivi Cisco uređaji za bezbednost serije ASA 5505. Ova platforma omogućava i dodavanje novih usluga, poput objedinjenih komunikacija, uz minimalna ulaganja.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: