ComTrade: Svečano otvorena “Fabrika znanja”

Veselin Jevrosimović, predsednik ComTrade grupe, na otvaranju "Fabrike znanja"
Veselin Jevrosimović, predsednik ComTrade grupe, na otvaranju "Fabrike znanja"

“Fabrika znanja” je edukativno-poslovna IT manifestacija koja se održava od 11. do 15. maja, a tokom koje će kompanija ComTrade Group, kao organizator tog događaja, prikazati domaćoj javnosti potencijale novih tehnologija i poslovnih rešenja. “Fabrika znanja” okuplja najtalentovanije osnovce, srednjoškolce, studente, privrednike i poslovnu elitu, kao i veliki broj gostiju iz sveta nauke, a tokom manifestacije biće demonstrirana visoko sofisticirana softverska rešenja, kao i rešenja iz oblasti robotike.

Ne manje važan je edukativni aspekt manifestacije, jer će tokom prva dva dana ComTrade ugostiti stotine učenika osnovnih i srednjih škola iz čitave Srbije, kao i studente tehničkih i IT fakulteta. Specijalni gosti će biti učenici sa Kosova i Metohije.

Sve aktivnosti će biti organizovane u sedištu kompanije ComTrade Group, koje se nalazi na Novom Beogradu. Zgrada ComTrade tehnološkog centra će za ovu priliku biti pretvorena u dvospratni demonstracioni centar, uz veliki broj izloženih računara na kojima će posetioci moći da vide prezentacije aktuelnih projekata.

U okviru programa namenjenog mladima planirana su edukativna IT predavanja, posete automatizovanoj proizvodnoj liniji računara, izložba robotike, brojna takmičenja u znanju, a cij je da đaci i studenti osete realno radno okruženje, kao i da steknu predstavu kako izgleda biti IT profesionalac u velikoj kompaniji.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje nove planove u vezi sa veštačkom inteligencijom 

Tokom trajanja “Fabrike znanja”, ComTrade će potpisati ugovore o poslovno tehničkoj saradnji sa Fakultetom informacionih tehnologija Beograd, Računarskim fakultetom Beograd i Fakultetom tehničkih nauka Novi Sad. Kompanija ComTrade želi da i ubuduće pomaže obrazovnim institucijama i da postane nastavno-naučna baza tih fakulteta, u cilju obuke i selekcije svojih budućih kadrova. Fakultetima se pruža mogućnost da efikasnije organizuju stručnu praksu i uključe svoje studente osnovnih i poslediplomskih studija u realizaciju realnih projekata, čime će značajno uticati na podizanje stručnog potencijala svojih studenata.

Poslednjeg dana “Fabrike znanja” 15. maja će se održati i proglašenje pobednika na takmičenju za najbolje mrežno ili mobilno rešenje “Right Click 2009”, uz nagrade za najperspektivnije ideje koje pošalju učesnici mlađi od 26 godina.

ComTrade “Fabriku znanja” otvorio je premijer Srbije Mirko Cvetković:

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,