Concord stiže za PS5 i PC 23. avgusta

Prošlo je dosta vremena otkako je PlayStation studio izbacio prvi pucački naslov iz prvog lica, izuzev Destiny 2. Zbog toga je Concord, igra studija Firewalk Studios, privukla veliku pažnju od svoje najave pre godinu dana.

PCPress.rs Image

Detalji o igri i datum izlaska

Tokom Sony-jevog State of Play događaja, saznali smo više detalja o ovoj sci-fi igri, uključujući datum izlaska i prvi pogled na gameplay. Concord stiže na PS5 i PC 23. avgusta, a beta verzija će biti dostupna u julu. (Napomena: Biće vam potreban PlayStation Network nalog za igranje na PC-u.)

Fokus na preciznost i sposobnosti

Firewalk Studios je istakao da se fokusirao na precizno kretanje, tačnu pucnjavu i raznovrsne sposobnosti — što se može očekivati od studija koji vode bivši developeri Destiny-ja. S obzirom na to da je igra hero shooter u formatu pet protiv pet, postoje mnoge sličnosti sa Overwatch 2 (koji je sada u vlasništvu Microsoft-a).

Uloge i likovi

Kao što se može zamisliti, postoji nekoliko uloga za izbor, dok svaki od početnih 16 likova, nazvanih Freegunners, ima jedinstvene sposobnosti. Firewalk Studios je želeo da Concord bude pristupačan za širok spektar igrača, bez obzira na njihov stil igre ili nivo veštine. Trebalo bi da postoji barem jedan ili dva Freegunnera čije sposobnosti možete brzo savladati.

Različite sposobnosti i načini igre

Možete bacati eksplodirajuće noževe, postavljati spore koje daju povećanje brzine, postavljati podloge za lečenje, bacati vatrene zidove ili blokirati celu stazu zidom. Neke od ovih sposobnosti će ostati na mapi između rundi i ponovnih pojavljivanja, dok su druge dizajnirane za spontanu upotrebu.

Igra će imati šest različitih modova na lansiranju. Firewalk planira da doda još modova, Freegunnera, mapa i kinematografskih elemenata kao besplatna ažuriranja.

Konkurencija i budućnost

Postoji velika konkurencija u ovom žanru i na tržištu live-service igara uopšte. Ali Sony već ima hit pucačku igru ove godine u Helldivers 2. Concord je do sada ostavio solidan utisak, pa ima fer šanse da bude uspešan takođe.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *