Silent Hill 2 rimejk stiže za PS5 i PC 8. oktobra

Bloober Team-ov rimejk igre Silent Hill 2 stiže na PlayStation 5 i PC 8. oktobra, i izgleda prilično jezivo. Igra je već dostupna za prednaručivanje na PlayStation Store-u i Steam-u.

PCPress.rs Image

Prvi trejler za gameplay

Prošlo je manje od dve godine otkako su Konami i Bloober Team najavili rimejk Silent Hill 2, iako su vesti o njegovom postojanju procurile nekoliko meseci ranije, dajući fanovima dovoljno vremena za spekulacije. Danas smo dobili prvi trejler za gameplay rimejka, prikazujući poznate hodnike ispunjene krvavim medicinskim sestrama, slabo osvetljene prostore pune buba i druge grozne iznenađenja koja su uvek vrebala u uspavanom gradu Silent Hill. Sa modernim vizuelnim efektima, osvetljenjem i senzibilitetom, sve izgleda jezivo lepo.

Događaj PlayStation State of Play

Trejler sa datumom izlaska objavljen je tokom današnje PlayStation State of Play prezentacije. Odmah nakon toga, Konami je održao poseban događaj posvećen svojim brojnim projektima Silent Hill, uključujući detaljan pogled na rimejk Silent Hill 2.

Novi pristup Bloober Team-a

Bloober Team je studio iza franšiza Layers of Fear, Observer, Blair Witch i The Medium — svi su prilično dobri psihološki horor naslovi. Ipak, Silent Hill 2 je voljena, klasična horor igra i postoji mnogo očekivanja. Igra je originalno izašla na PlayStation 2 2001. godine, i više od 20 godina kasnije, mnogi fanovi su nestrpljivi da vide kako će se rimejk održati. Bloober Team je potpuno rekonstruisao igru, uključujući potpunu performansnu capture tehnologiju i zamenu polu-fiksne kamere sa modernom perspektivom iz trećeg lica.

Suosnivač Bloober Team-a Piotr Babieno rekao je za Engadget u junu 2023. godine da je studio promenio celu svoju filozofiju pravljenja igara za rimejk Silent Hill 2. Umesto da se vodi raspoloženjem i postavkom, napravili su mehanike osnovom terora na ekranu, koristeći ulaze igrača za generisanje nemira. Kolekcija Layers of Fear koja je izašla prošlog leta označila je kraj ere psiholoških horor igara Bloober Team-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *