ePlaneta

Converse D&D kolekcija bazira se na retro izgledu 

Dungeons & Dragons saradjuje sa brendovima za proslavu 50. godišnjice igre, ali njeno partnerstvo sa Converse-om je posebno zgodno za staru školu. Converse sledećeg meseca objavljuje ograničenu kolekciju patika i odeće sa D&D temom, od kojih je većina dizajnirana oko elemenata iz najranijih verzija igre. 

PCPress.rs Image

Kolekcija uključuje nekoliko Chuck Tailor All Stars i Chuck 70 iteracija koje sadrže ilustracije i druga sredstva iz D&D-ovog prvog izdanja, još kada se zvalo Advanced Dungeons & Dragons. Likovi kao što su Kelek, Warduke i Zarak, koji su se pojavili u D&D liniji akcionih figura i dodatku iz 1983. „The Shadi Dragon Inn“, mogu se videti na paru All Stars, na primer. 

Logotipi zvezda na Chuck 70-ima su takođe fasetirani da liče na kockice sa 20 strana koje se koriste za igranje D&D-a. Kutija za cipele će očigledno čak podsećati na mimiku. Tu je i par plitkih i dubokih patika za decu, pri čemu ove poslednje naizgled imaju D20 sa strane koja se „kotrlja“ dok hodate. 

Preostala kolekcija odeće sadrži šešir, duksericu, majice i šortsove, koji prikazuju dizajne poput demonskih omota Dave Trampier za Advanced Dungeons & Dragons Players Handbook. Neki klasični D&D elementi dizajna, kao što je ilustracija Liča Davida A. Trampiera iz prvog izdanja Monster Manual-a, takođe će biti dostupni na platformi za prilagođavanje Converse Be You za kupce u Severnoj Americi i Zapadnoj Evropi. 

Kao neko ko je iskusio D&D tek od njegovog petog izdanja, ova saradnja (i izvinjavam se starijoj zajednici štrebera) svakako izgleda kao da uglavnom ide u „vintage“ atmosferu. Ja ne bih nosio ništa osim sivo-belih Chuck 70-ih, ali sam bio oduševljen što sam video toliko klasičnih umetničkih dela igre ponovo u centru pažnje. 

Cene za kompletnu kolekciju Converse x D&D već se mogu videti na veb lokaciji Converse. Debituje na Gary Con konvenciji o igrama koja traje od 21. marta do 24. marta, a globalna dostupnost je 11. aprila. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,