Prodaju se veoma retke Apple patike

Sotheby je ponudio na prodaju jedan izuzetno redak proizvod – par Omega Sport Apple Computer patika iz devedesetih godina prošlog veka. Patike su potpuno nove, nenošene i prodaju se u originalnom pakovanju, a njihova cena je 50.000 dolara.

PCPress.rs Image

Ove patike su deljene na Apple-ovom događaju, National Sales Conference, održanom sredinom devedesetih godina i nikad nisu bile u javnoj prodaji, već su napravljene za Apple-ove zaposlene koji su prisustvovali konferenciji. Na jeziku, kao i na gornjem delu patika nalazi se čuveni Apple-ov logo u duginim bojama.

Iako su u pitanju nove patike, Sotheby navodi da je njihovo stanje u skladu s godinama. Drugim rečima, postoje mala oštećenja kutije, kao i žuta boja koja je probila na nekim mestima na kojima su patike bile zalepljene prilikom proizvodnje. Ali, kako se navodi, to je uobičajeno kod obuće stare tridesetak godina.

Inače, ovo nije prvi put da su se ovakve patike našle u prodaji. Jedan primerak istog modela, oglašen „kao nov“, prodat je 2020. godine za 9.687 dolara. Još ranije, 2016. godine, isti model je pronađen na garažnoj rasprodaji, a na aukciji je početna cena bila 30.000 dolara (nije poznato po kojoj ceni su prodate).

Pročitajte i:  Apple uvodi oznaku Verifikovana bezbednost

Primerak koji se sada prodaje je broj 41, ima vazdušni đon, a u kutiji se nalazi i dodatni par pertli crvene boje. Pa, ako vam model i veličina odgovaraju, eto prilike da se „ponovite“ sa jednom jedinstvenom Apple-ovom memorabilijom.

Izvor: Gizmodo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,