CRI: Projekat podrške integraciji Srbije u jedinstveni informacioni prostor Jugoistočne Evrope

o3one-cri U okviru Projekta podrške integraciji Srbije u jedinstveni informacioni prostor Jugoistočne Evrope CRI (Centar za razvoj Interneta) organizuje okrugli sto sa temom: Podsticanje razvoja elektronskog sadržaja i zaštite kulturnog nasleđa u digitalnom dobu, koji će se održati 15. januara 2010. u 12h, u galeriji O3ONE

Centar za razvoj Interneta, uz podršku Fonda za otvoreno društvo, realizuje projekat podrške integraciji Srbije u jedinstveni informacioni prostor Jugoistočne Evrope. Cilj ovog projekta jeste da otvori raspravu o koordiniranom sprovođenju aktivnosti iz akcionih planova Vlade Srbije za realizaciju Agende za razvoj informacionog društva u regionu jugoistočne Evrope (eSEE Agenda+).

Centar za razvoj Interneta poziva tim povodom sve zainteresovane na seriju okruglih stolova u januaru 2010, koji će imati za cilj da razmotre do sada usvojene državne strategije i akcione planove, identifikuju podudarnosti i razlike izmedu akcija, nadležnosti i rokova koji su njima utvrđeni, kao i da identifikuju kritične teme koje zahtevaju usklađivanje prilikom ažuriranja postojeće Strategije razvoja informacionog društva i sačinjavanja nove Strategije razvoja elektronskih komunikacija, tokom prve polovine 2010. godine.

Prvi sastanak na temu podsticanja razvoja elektronskog sadržaja i zaštite kulturnog nasleda u digitalnom dobu biće održan 15. januara 2010. godine sa pocetkom od 12h u prostoru O3ONE-a, Andrićev venac 12, Beograd.

Drugi sastanak na temu razvoja širokopojasnog pristupa i dalje liberalizacije u oblasti elektronskih komunikacija biće održan 20. januara 2010. godine sa početkom od 12h u prostorijama Republičke agencije za telekomunikacije, Višnjiceva 8, Beograd.

Termin trećeg sastanka posvećenog elektronskim identitetima i njihovoj primeni u servisima e-uprave, biće potvrđen i saopšten početkom januara.

O3ONE

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,