Intel predstavlja novu grupu procesora 2010 Intel Core

PCPress.rs ImageKorporacija Intel predstavila je najnoviju generaciju procesora 2010 Intel Core, nudeći do sada neviđen nivo integracije i pametnih performansi, koje uključuju tehnologiju Intel Turbo Boost za laptop i desktop računare, kao i ugradne uređaje.
Uvođenje novih Intel Core i7, i5 i i3 čipova vremenski se poklapa sa uvođenjem revolucionarnog 32nm proizvodnog procesa – koji će po prvi put u istoriji kompanije biti korišćen da bi se proizveli i ponudili procesori različitog cenovnog ranga, i integrisala grafika visoke definicije unutar procesora. Ova inovacija, bez presedana, direktna je posledica investicije kompanije Intel od 7 milijardi dolara, najavljene početkom prošle godine, u toku najgorih trenutaka ekonomske krize.
Kompanija Intel predstavlja niz proizvoda, uključujući više od 25 procesora, bežične adaptere i čipsetove, kao i nove Intel Core i7, i5 i i3 procesore, čipsetove serije Intel 5, i Intel Centrino Wi-Fi i WiMAX adaptere koji podržavaju i novu tehnologiju Intel My WiFi. Očekuje se da će ovo omogućiti sastavljanje više od 400 tipova laptop i desktop PC platformi, a pored njih i 200 ugradnih uređaja.
Novi procesori izrađeni su korišćenjem 32nm proizvodnog procesa, koji uključuje i drugu generaciju Intel-ovih high-k metal gate tranzistora. Ova tehnologija, pored drugih napredaka, pomaže uvećanju brzine rada računara uz istovremeno smanjenje potrošnje energije.
“Po prvi put, nova grupa Intel-ovih procesora pojavljuje se istovremeno za sve cenovne rangove,” izjavio je Sean Maloney, izvršni potpredsednik i generalni direktor grupe Intel Architecture. “Ovi pametni procesori prilagođavaju se individualnim potrebama, automatski omogućujući napredak u performansama za svakodnevne aplikacije. Oni postaju energetski efikasniji, omogućujući gašenje jezgra koje nije u upotrebi i time smanjenja potrošnje da bi se performanse ponudile korisnicima samo onda kada su im potrebne, a energetska efikasnost onda kada performanse nisu neophodne.

Pročitajte i:  Povećajte kapacitet RAM memorije Asus-ovim ažuriranjem BIOS-a za Intel i AMD matične ploče

Brzina i napredne odlike istovremeno

PCPress.rs ImageNovi Intel-ovi Core i7 i Core i5 procesori podržavaju ekskluzivnu tehnologiju Intel Turbo Boost za prilagodljive performanse, i samim tim pametniju upotrebu resursa. Tehnologija Intel Turbo Boost automatski poboljšava performanse, prilagođava se zadacima da bi se korisnicima omogućilo unapređenje performansi onda kada im je to zaista potrebno. Tehnologija Intel Hyper-Threading, dostupna u procesorima Intel Core i7, Core i5 i Core i3, omogućuje multitasking kroz procesuiranje različitih tredova kroz svako pojedinačno jezgro, čime se postiže izvanredan odziv i odlične performanse, balansirane sa energetskom efikasnošću kada se nekoliko zadataka obrađuje istovremeno.
Sa podrškom za sve nove procesore 2010 Intel Core, čipset serije 5 je prvo takvo rešenje na jednom čipu, koje je evoluiralo od prostog povezivanja pojedinačnih komponenti do pružanja niza platformskih inovacija i mogućnosti. On podržava i tehniku uštede energije poput one nazvane “hurry up and get idle” (požuri i odmaraj), ili skraćeno “HUGI” koja omogućuje procesorima da završe zadatke brzo, produžavajući autonomiju prenosivih računara. 
Novi procesori 2010 Intel Core prvi su koji integrišu grafiku u mejnstrim PC procesore. Sa Intel-ovom HD grafikom, procesori isporučuju zapanjujuće vizualne performanse i olakšan plejbek HD video sadržaja. 

Pročitajte i:  Američki zakonodavci ljuti nakon što je Huawei predstavio laptop sa novim Intel AI čipom

Osim prenosivih i stonih računara – tu su i ugradni procesori

Novi ugradni (embeded) procesori 2010 Intel Core namenjeni su uređajima koji imaju neke odlike računara, uključujući kioske za karte i mašine za plaćanje, bankomate, digitalne potpise, medicinsku opremu, komunikacionu opremu i industrijske mašine. Na primer, vlasnici sistema u banci ili maloprodajnm objektu mogu bolje upravljati svojim bankomatom, kioskom ili pametnim kasama koristeći ovu procesorsku platformu. Ovi ugradni uređaji optimizuju izvršenje zadataka, štede energiju, upravljaju povezanim mrežama na daljinu i čak isporučuju metričke podatke zasnovane na video analitici za efikasnije reklamiranje kampanje.

Bežični proizvodi, WiMAX i još mnogo toga
 
PCPress.rs ImageBrend Intel Centrino sada predstavlja bežične proizvode, koji su namenjeni širem sloju korisnika nego ikada pre. Tri nova Intel Centrino Wireless adaptera koriste napredni 802.11n multi-stream kanal kao i dual-band podršku za WiFi, nudeći brzinu veću i do 8 puta, konzistentno pokrivanje i pouzdanu povezivost uz minimalnu potrošnju energije.
Svi adapteri koriste tehnologiju Intel My WiFi, koja omogućuje korisnicima da od laptopa naprave virtuelnu hotspot jedinicu i direktno povežu bežične uređaje na njega.
Takođe, osnovni uređaj zasnovan na procesoru Intel Core i5 sa Intel-ovom HD grafikom ili serijom procesora Intel Xeon 3400 i čipsetom Intel 3450 daje korisnicima radnu platformu čije su glavne odlike efikasnost, snaga i pouzdanost.

Pročitajte i:  "Inspirisan ljudskim mozgom": Intel predstavlja neuromorfični sistem 

Izvor: Intel

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,