BIZIT plus

Cruise otpušta devet izvršnih direktora nakon incidenta sa robotaksijem

Jedan od njih bio je glavni operativni direktor kompanije.

PCPress.rs Image

Izvršni direktori nisu jedini zaposleni koji će napustiti Cruise

Nekoliko nedelja nakon što su CEO Cruise-a, Kyle Vogt, i suosnivač Daniel Kan podneli ostavke, kompanija sada otpušta devet izvršnih direktora koji su smatrani “ključnim” ljudima u kompaniji.

Prema izveštajima, kompanija je poslala interni dokument zaposlenima obaveštavajući ih o odlasku izvršnih direktora. Za to vreme regulatori istražuju incident nakon sudara vozila sa pešakom u San Francisku prošlog meseca. Vlasti optužuju kompaniju da je zadržala video u kojem se navodno vidi pešak ispod njenog vozila.

“Na osnovu početne analize incidenta od 2. oktobra, devet osoba napušta kompaniju”, navodno piše u dokumentu. “Mi smo posvećeni potpunoj transparentnosti i fokusirani smo na obnovu poverenja i rad sa najvišim standardima kada je u pitanju bezbednost, integritet i odgovornost. Iz tog razloga, smatramo da je potrebno novo rukovodstvo kako bismo postigli ove ciljeve.”

Jedan od otpuštenih izvršnih direktora bio je Gil West. On je bio glavni operativni direktor Cruise-a. Portparol kompanije je potvrdio da su Jeff Bleich i David Estrada, koji su obavljali funkcije glavnog pravnog i političkog direktora kompanije, takođe nalaze među devet izvršnih direktora koji su otpušteni. Oni su  bili stariji potpredsednici zaduženi za odnose sa vladom.

Pročitajte i:  Tesla: Nova otpuštanja donose radikalne promene

Ovo je samo najnovija vest u velikim promenama kroz koje Cruise prolazi. Kalifornijski regulatorni ogran je suspendovao dozvolu Cruise-a za vožnju bez vozača u oktobru, istog meseca kada se desio incident.

U novembru, kompanija je povukla 950 svojih robotaksija nakon izveštaja da imaju problema u identifikaciji dece. Navodno, kompanija je to znala, ali je ipak zadržala svoja vozila na ulicama. Kompanija je na kraju suspendovala čak i svoje manuelne operacije kao deo bezbednosne istrage.

Takođe, Kyle Vogt je navodno najavio pre nego što je napustio kompaniju da su otpuštanja na pomolu. Izvršni direktori možda nisu jedini zaposleni koji će napustiti Cruise pre kraja godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,