Crypto.com greškom isplatio više od sedam miliona dolara

Kripto-menjačnica Crypto.com greškom je jednom svom australijskom klijentu isplatila 10.5 miliona australijskih dolara (oko 7.2 miliona dolara), umesto 100 australijskih dolara (oko 68 dolara), koliki je bio stvarni iznos refundacije novca. Ispostavilo se da ova kripto-menjačnica čak sedam meseci nije otkrila grešku, a u tom periodu klijent ove kompanije je deo novca „uredno“ potrošio.

crypto

Inicijalni transfer dogodio se u maju 2021. godine, nakon što je zaposleni u kompaniji napravio grešku u kucanju – na mestu za iznos on je ukucao broj računa. A greška je otkrivena tek u decembru 2021. godine, kada je Crypto.com sravnjivao račune.

Korisnik na čiji račun je legao novac, odlučio je da ne prijavi ovaj slučaj, već je umesto toga prebacio novac na drugi račun i za 1.3 miliona australijskih dolara (oko 890 hiljada dolara), kupio luksuznu kuću na ime svoje sestre.

Kompanija je u februaru ove godine uspela da zamrzne račun te osobe, a podnela je i tužbu protiv njega. Sud je naložio optuženom da proda kuću i da novac (sa kamatom) uplati na račun kompanije. Za sada se to još uvek nije desilo, a sledeće ročište na sudu je zakazano za oktobar.

Pročitajte i:  Apple Maps greškom označio mala preduzeća kao „trajno zatvorena“ i time ugrozio njihovo poslovanje

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,