CS:GO ima staru grešku koja može dozvoliti hakerima da preuzmu vaš računar

Hakeri su u Counter-Strike: Global Offensive pronašli novu grešku koja bi mogla da dozvoli hakeru da preuzme kontrolu nad vašim računarom.

PCPress.rs Image

Greška je otkrivena još 2019. godine

Dovljno je da kliknete na pozivnicu u Steamu da biste igrali popularnu igru. Grešku je otkrio The Secret Club, white hat grupa za hakovanje, koja je otkrila da hakeri mogu da je iskoriste koristeći sistem poziva Steam. Ako žrtva klikne na vezu, haker može dobiti privatne podatke od bilo koga ko ih prihvati. Exploit je otkriven u pokretačkom programu Source, koji je Valve razvio i koristi se u nekoliko naslova, uključujući Counter-Strike: Global Offensive.

Iako neke igre koje koriste engine više nemaju grešku, exploit je i dalje prisutan u Counter-Strike: Global Offensive, iako je istraživač bezbednosti po imenu Florian prijavio je grešku Valve-u 2019. Otkriće o ovoj grešci tiče se igrača Counter-Strike:Global Offensive. Iako je igra stara skoro 10 godina, i dalje je veoma popularna na Steamu. U novije vreme, igra je prešla na model besplatnog igranja 2018. godine i jedna je od najvećih svetskih esports liga.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,