Cyber napadači maskirani u FBI agente

Cyber napadači konstantno menjaju strategije, pa se žrtvama prilazi na različite načine. Poslednji u nizu napada doneo je kriminalce koji se predstavljaju kao FBI agenti i žrtvama prete zatvorom ukoliko sa njima ne podele privatne i podatke o bankovnim računima.

PCPress.rs Image

FBI je već upozorio na ovakve napade, nakon što je u biro stigao veliki broj pritužbi na napadače koji se predstavljaju kao agenti. Na meti su građani severne Floride, ali se ističe da bi ovaj model napada mogao da inspiriše i kriminalce u drugim delovima sveta. Sve je više napada u kojima se pribegava zastrašivanju žrtava, pa se preti deljenjem ličnih podataka, te kompromitujućih snimaka do kojih su napadači navodno došli.

PCPress.rs Image

Žrtvama se preporučuje da u slučaju da ih kontaktira neko ko se predstavlja kao FBI agent odmah kontaktiraju biro, te utvrde identitet pre nego što podele privatne podatke. Pored toga se ističe da je zaposlenima u federalnom birou zabranjeno da traže novac kako bi rešili neku tekuću istragu, te u bilo kom drugom slučaju.

Pročitajte i:  Amerikanac mora da plati 9,9 miliona dolara zbog spam telefonskih poziva

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,