BIZIT plus

Cyber napadi sve složeniji

Prema istraživanju kompanije IDC iz decembra 2012. godine pod nazivom Bezbednosni proizvodi širom sveta, skoro polovina ispitanih kompanija tvrdi da ozbiljnu pretnju njihovoj IT infrastrukturi predstavljaju napadi koji su sve složeniji.

Photo: ilouque/Flickr
Photo: ilouque/Flickr

Pod složenijim napadima podrazumeva se sve češće korišćenje zlonamernih softvera specijalno napravljenih za napade na poslovni svet i imunih na postojeće mehanizme za detektovanje.

„Pojava složenih i komplikovanih napada povećava potrebu za naprednim antivirusnim ponudama koje podržavaju višestruke tačake napada (web, mreže, uređaj, itd) korišćene za infiltriranje parametara za praćenje i minimiziranje sredstava za suprotstavljanje ovim napadima i zaštitu uređaja i podataka“, rekao je Kevin Bejli, direktor istraživanja kompanije IDC.

Iz kompanije Kaspersky Lab, koja je obavestila o pomenutom izveštaju, kažu da je, među svim pretnjama koje su njihovi proizvodi detektovali tokom 2012. godine, 87 odsto je otkriveno pomoću heurističke tehnologije ugrađene u veliki broj proizvoda, te da kakav god metod imali u pokušaju da prodru u mrežu korporacije, sajber-kriminalci će morati da se suoče sa ovom tehnologijom.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Amerikanac mora da plati 9,9 miliona dolara zbog spam telefonskih poziva

2 thoughts on “Cyber napadi sve složeniji

Comments are closed.