Cyberpunk 2077: Pretnje smrću zbog odlaganja igre

Kreatori igre Cyberpunk 2077, koja spada među sadržaje koji se očekuju sa najvećim nestrpljenjem, već imaju dovoljno problema, koji su sa još jednim odlaganjem postali složeniji. Igra bi, umesto 19. novembra, trebalo da se pojavi 10. decembra, zbog čega su u studio CD Projekt Red pristigle i pretnje smrću.

PCPress.rs Image

Vođa dizajnerskog tima Andrzej Zawadzki pozvao je buduće igrače da se strpe i u sebi pronađu minimum ljudskosti koji je potreban da se razume da su pretnje smrću ozbiljna stvar. Jasno je da su korisnici nervozni i razočarani, ali se pretpostavlja da se radi o relativno odraslim osobama koje su već uspele da izgrade mehanizme kontrole. Zawadzki je još istakao da su i developeri ljudi kao i svi drugi i da imaju pravo da kasne, posebno u kompilovanim uslovima pandemije virusa korona.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja super igru Farming Simulator 22

Rad na Cyberpunk 2077 je komplikovaniji nego rad na većini drugih igara. Počela je kao igra za PC i postojeće konzole, da bi se pretvorila u cross-generation igru, koja će stići i na Google Stadia platformu, te na PC i sedam drugih konzola – PS4 / PS4 Pro, PS5, Xbox One / X i Xbox Series X / S. Igra je upravo zbog toga odlagana već tri puta, a situacija se dodatno zakomplikovala vestima o toksičnim uslovima rada u studiju, te lošem odnosu prema zaposlenima.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: