Cybertruck: Prva saobraćajna nesreća

Tesla Cybertruck se najavljuje odavno, a vozilo koje izgleda kao da je proizvedeno u dalekoj budućnosti privlači pažnju iz različitih razloga. Početak proizvodnje je najavljivan više puta, ali je prvo vozilo tek u julu 2023. godine izašlo iz proizvodnog pogona. Nekoliko meseci kasnije vozilo je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći.

PCPress.rs Image

Na hiljade potencijalnih kupaca je već krajem 2019. godine naručilo svoj Cybertruck, a tada se govorilo da će se s proizvodnjom početi krajem 2021. godine. Pandemija je usporila sve grane industrije, pa je sigurno uticala i na poslovanje kompanije Tesla. Sredinom 2023. stvari su počele da se vraćaju u normalu.

Tesla je sredinom jula 2023. proizvela prvi Cybertruck, a vest se pojavila na mreži X. U četvrtak, 28.decembra, jedna Toyota Corolla je naletela na Cybertruck. Sve se dogodilo u Kaliforniji, a fotografije nesreće su se brzo pojavile na Reddit-u.

Pogledajte video:

Vozač Tesla Cybertruck vozila je pretrpeo lakše povrede, pa je incident srećom prošao bez većih posledica. Ističe se da vozilo nije bilo u modu za samostalnu vožnju. Na fotografijama se vidi da je Toyota ozbiljno oštećena, dok Cybertruck izgleda kao da se ništa nije dogodilo (osim što su se aktivirali vazdušni jastuci).

Pročitajte i:  NHTSA zaključila istragu o Teslinom Autopilotu

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,