ERP 2024

Cybertruck: Veliki test za vozilo koje se dugo čekalo

Tesla Cybertruck se dugo najavljivao, a vozilo koje izgleda kao da je proizvedeno u dalekoj budućnosti privlači pažnju iz različitih razloga. Prvo vozilo je izašlo iz proizvodnog pogona u julu 2023. godine, a sada se pojavio i prvi veliki test koji ispituje šta sve Cybertruck može. I šta ne može.

cybertruck

Na hiljade potencijalnih kupaca je već krajem 2019. godine naručilo svoj Cybertruck, a tada se govorilo da će se s proizvodnjom početi krajem 2021. godine. Pandemija je usporila sve grane industrije, pa je sigurno uticala i na poslovanje kompanije Tesla. Sada se polako vraća u normalu, pa se i ovo vozilo u julu pojavilo na putevima.

Nekoliko meseci kasnije učestvovalo je i u saobraćajnoj nesreći – 28.decembra 2023.  jedna Toyota Corolla je naletela na Cybertruck. Sve se dogodilo u Kaliforniji, a fotografije nesreće su se brzo pojavile na Reddit-u. Dakle auto je nesavršen kao i svaki drugi. Vrlinama i manama su se pozabavili kreatori podcast-a Out of Spec Reviews, a zainteresovani mogu da pogledaju video koji traje nešto preko sat vremena:

Pročitajte i:  Tesla radi na razvoju robotaksija

Video je podeljen na poglavlja, a tvorci su se potrudili da testiraju što više zanimljivih stvari. Na primer kako šargarepa reaguje na vrata od gepeka (test bezbednosti – ako strada šargarepa, nastradaće i prst), kako rade ostala vrata, koliko je vozilo korisno na kampovanju i još mnogo toga.

Izvor: YouTube

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,