BIZIT plus

D-Link drugi po veličini proizvođač LAN preklopnika na svijetu

D-Link0309 D-Link je u 2008. godini zabeležio porast udela na tržištu proizvodnje LAN Ethernet preklopnika za 20%.

D-Link je, odmah nakon Cisco Systems, ostvario najveći porast prodaje upravljivih i neupravljivih preklopnika u 2008. godini, čime je ujedno zabeležio i najveći porast tržišnog udela među svim proizvođačima LAN Ethernet preklopnika, čak za 20% u odnosu na isti period u 2007. godini.

Tako prema navedenim rezultatima istraživanja prodaje (unmanaged i managed) preklopnika, Cisco i D-Link zajedno ostvaruju udeo na tržištu od 50,8%, dok ih slede Netgear, 3Com, Linksys (6,5%) te ProCurve (6,3%).

U segmentu neupravljivih (unmanaged) preklopnika D-Link je također zadržao uvjerljivo vodeću poziciju, sa više od 20 miliona isporučenih portova u prvoj polovini 2008. godine, osiguravajući tako 35% tržišnog udela – što je dvostruko više od udela koji ima najbliži mu konkurent Linksys.

“Vođeni smo pre svega, idejom razvoja modela poslovanja koji u potpunosti zadovoljava potrebe korisnika lokalno (rešenjima, uslugama, sastavom podrške) pružajući im sigurnost dodatnom integracijom i nadogradnjom s novitetima koje kompanija D-Link razvija na području mrežne tehnologije globalno, naglasio je Napierala.

Pročitajte i:  Cisco otpušta hiljade zaposlenih

*Izvor istraživanja: “In-Stat Ethernet LAN Switch Market Share Reports, Q1 2007.-Q3 2008.”

Izvor: D-Link

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,