D-Link: Nova generacija switch-eva će trošiti do 84% manje energije bez žrtvovanja performansi

dgs-1008dU cilju očuvanja životne sredine, poznati proizvođač mrežne opreme, kompanija D-Link, sprovodi “zelenu inicijativu” (Green Techology Initiative) – u pitanju je smanjenje potrošnje energije mrežnih uređaja. Najnoviji rezultat te inicijative je 8-portni switch DGS-1008D, čija će potrošnja biti za 84% manja u odnosu na slične uređaje, pri čemu performanse neće biti žrtvovane.
DGS-1008D je neupravljivi gigabitni switch klase SOHO (za kuću i male kancelarije), u kojem su primenjene savremene tehnologije za štednju energije, uključujući jedinicu za napajanje koja zadovoljava standarde ENERGY STAR. On će se uskoro pojaviti u prodaji, a sličan 5-portni model DGS-1005D je već raspoloživ.
Novi modeli spadaju u drugu generaciju D-Link-ovih Green switch-eva. Kevin Wen, predsednik evropskog ogranka D-Link-a, ističe da je cilj kompanije da održi poziciju industijskog lidera u oblasti “zelenih” tehnologija, tako što će razvijati i u svoje proizvode ugrađivati nove tehnologije za štednju energije, a koje neće negativno uticati na performanse. Prva generacija “zelenih” uređaja je postigla značajne uspehe na tom planu, a od druge generacije se očekuje još veće očuvanje sredine i smanjenje troškova korisnika.

Pročitajte i:  Višestruko grananje u Excel izveštajima

Izvor: D-Link

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,