BIZIT plus

Nintendo će predstaviti naslednika Switch-a do kraja marta 2025. godine

Nintendo će svoju novu konzolu, koja će zameniti Switch, objaviti do kraja ove fiskalne godine, što znači da će ona biti u prodaji pre kraja marta 2025. godine. Ova informacija se malo razlikuje od prethodnih, koje su nagovešatavale da će konzola biti dostupna do kraja ove godine.

PCPress.rs Image

Za sada nisu objavljeni nikakvi zvanični podaci za „Switch 2“ (odnosno, kako god se bude zvala ta konzola). Prve informacije mogli bismo da očekujemo u junu, na Nintendo Direct događaju.

Nintendo je objavio i finansijski izveštaj. U njemu se navodi da je kompanija dostigla planiranu prodaju Switch-a za prošlu fiskalnu godinu (15.7 miliona jedinica), ali to je ipak pad u odnosu na godinu dana pre toga, kada je prodato 17.97 miliona jedinica. Operativni profit je u prošloj fiskalnog godini porastao za 4.9 procenata. Pad prodaje očekuje se i u ovoj fiskalnoj godini, sa procenom da će biti prodato 13.5 miliona jedinica.

Ovakav pad kompanija očekuje jer sad već svi znaju da je nova konzola blizu objavljivanja, pa će se interes kupaca polako fokusirati na nju. S druge strane, kompanija aktivno pokušava da oadrži nivo prodaje Switch-a što je duže moguće, objavom dugo očekivanih igara, kao što su Paper Mario (u prodaji će se naći 23. maja), i Luigi’s Mansion 3 (27. juna).

Pročitajte i:  Da li Mario oseća bol? Komplikovano je 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *