D-Link: Prvi ruteri sa CAPTCHA autentifikacijom

dlinkKompanija D-Link, vodeći svetski proizvođač mrežne i telekomunikacione opreme, prva je u svetu ugradila CAPTCHA funkciju za proveru podataka u svoje rutere čime svojim korisnicima pruža dodatni nivo sigurnosti. Zahvaljujući naprednim mehanizmima zaštite koju pruža CAPTCHA kao tehnologija grafičke autentifikacije, korisnici D-Linkovih rutera za kućnu upotrebu, kao i onih namenjenih manjim i srednjim preduzećima od sada će s još više sigurnosti moći uživati u pretraživanju i radu na internetu.

Metoda identifikacije CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) osigurava da su autentifikacioni podaci uneseni ručno, odnosno da nisu računarski generisani. Ugradnjom ove metode kao dodatne zaštite u svoje uređaje D-Link nastoji odgovoriti na sve učestalije i raznovrsnije inovativne pristupe kojima se koriste hakeri pri probijanju zaštite. Naime, najnovije generacije zloćudnih programa u stanju su, osim na računar, pristupiti i korisnikovom ruteru te promeniti DNS postavke i tako preusmeriti saobraćaj na ciljanu (vlastitu) mrežu.

Zahvaljujući implementaciji CAPTCHA metode provere, D-Linkovi ruteri su sada dodatno zaštićeni za slučaj napada zloćudnih programa poput poznatih i nepoznatih virusa i/ili crva te osiguravaju potpuniju zaštitu za korisnike prilikom pristupa i boravka na internetu.

Pročitajte i:  PC Press video: DMS - Ekološki autoput za dokumenta, Nenad Solujić, Docloop

CAPTCHA opcija dolazi već ugrađena u najnoviji D-Linkov Wireless N Storage ruter DIR-685 dok će nadogradnja ovom opcijom uskoro biti podržana i kod modela DIR-685, DIR-615, DIR-655, DIR-825 te DIR-855.

PC Press u saradnji sa kompanijom D-link, realizovao je malu školu kućnog i SOHO umrežavanja, koju piše Mladen Mijatović, iženjer kompanije Telekom Srbija:
Prvi nastavak D-Link škole umrežavanja I
Drugi nastavak D-Link škole umrežavanja II
Treći nastavak D-Link škole umrežavanj III

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,