Računari i Galaksija

D-Link: “Zelena” IP kamera

dsc-3710Prošle nedelje smo pomenuli prvu od pet novih IP kamera koje će kompanija D-Link u narednim nedeljama ponuditi tržištu. Pored modela DSC-3430, u avgustu na tržište stiže i kamera DSC-3710.

Radi se o modelu koji je namenjen za profesionalnu instalaciju, a ostvarije nizak utrošak električne energije. Razvijena je u sklopu D-Linkove težnje za kreiranju "zelene" tehnologije, ali i iz praktičnih razloga – upotrebi u mobilnim uslovima kada treba osigurat što duži rad bez povezivanja na električnu mrežu.

Pored toga, WDR CMOS senzor obezbeđuje beleženje snimaka s malo šuma i sa velikom osetljivošću. DSC-3710 omogućava MJPEG i MPEG-4 kompresiju u realnom vremenu, prepoznaje da li radi u noćnim ili dnevnim uslovima i način snimanja prilagođava, može se aktivirati preko Ethernet porta (Power over Ethernet), a snimke može da snima na SD karticu preko ugrađenog čitača.

Ovaj model takođe omogućava dvosmerni prenos audio signala, ali za razliku od modela DSC-3430 ne pruža vrhunski kvalitet videa preko H.264 formata. Svoju primenu će naći među integratorima sistema koji moraju da obezbede visok kvalitet i nisku potrošnju energije u instalacijama sa veliki brojem IP kamera za nadgledanje.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,