Da li će Cooler Master MK850 IR zameniti Playstation i XBox džojstike?

Cooler Master MK850 mehanička RGB tastatura dizajnirana je za gejmere. Tastatura sadrži 8 tastera koji su, putem Aimpad tehnologije, dizajnirani tako da “imitiraju” džojstike, tj. obezbede nivo analogne kontrole sličan džojpedima.

PCPress.rs Image

Tastatura, a džojped

Mogućnost Aimpad tehnologije čini da igre koje sadrže pokrete, kakve su trke, letenje i slično, mogu da se na zadovoljavajući način kontrolišu putem ovakve tastature. Ona je, zapravo, namenjena igrama višeg nivoa, što znači da sadrži i očekivani set pomoćnih funkcija. Na primer, dva USB-A porta, smeštena duž pozadinske ivice tastature, dve gumene nožice koje se uvlače za ugao deka tastature i namenske medijske i makro tastere, duž gornje i leve ivice. Oslonac za dlanove smešten je u kutiji i magnetski se pričvršćuje za prednju ivicu.

PCPress.rs Image

Posebno zanimljivu karakteristiku čine dva točka za podešavanja, umesto jednog, koji se koristi kod većine drugih tastatura. Oba točka i svi tasteri, osim Aimpad tastera koji se nalaze u gornjem desnom uglu, mogu da se prilagode putem MasterPlus softvera.

Aimpad funkcija može se uključiti putem namenskog dugmeta na tastaturi. QWER i ASDF tasteri svetle kada se aktiviraju i mogu da se, ukoliko je potrebno, posebno kalibrišu. Ovih 8 tastera imitraju levi analogni džojstik na tradicionalnom konzolnom kontroleru.

Novinari sajta Notebookcheck, testirali su konzolu u jednoj igri vožnje i zaključili da, iako je osetljivost unosa za okretanje ili ubrzanje primetna u vožnji, unos ovih inputa je fizički teži od manipulisanja običnim džojsticima. Razlog za to je što treba gurati prst do četvrtine tastera, što umara ruku, za razliku od džojstika koji se samo nagne u određenom pravcu.

Krajnji zaključak testiranja je da je koristiti standardne kontrolere jednostavno lakše, bez obzira na prednosti koje tastatura obećava.

Izvor: Notebookcheck

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,