BIZIT plus

Da li nosite pametni sat ili drugi nosivi uređaj dok spavate?

Pametni satovi mogu da se koriste i za druge stvari, osim provere obaveštenja i interakcije sa aplikacijama na vašem telefonu.

PCPress.rs Image

Odlazak u krevet sa tehnikom

Mnogi od njih sadrže korisne funkcije za praćenje sna koje vam mogu dati uvid u vaše navike spavanja. Naravno, da biste to uradili, morate da odete na spavanje noseći pametni sat ili drugu vrstu nosivog uređaja, iako postoji nekoliko primera praćenja i bez direktnog kontakta sa telom. Mnogi od najboljih Android pametnih satova imaju prilično detaljno praćenje sna, što vam omogućava da vidite koliko dugo ste spavali i različite faze spavanja. To uključuje periode kada ste bili budni, u laganom snu, REM spavanju ili dubokom snu.

REM faza je povezana sa sanjanjem, dok dubok san pomaže vašem telu da se oporavi, opušta vaše mišiće i umiruje disanje/otkucaje srca. Lagano spavanje je najlakša faza za buđenje, a neki nosivi uređaji mogu da vas probude tokom ovog vremena na osnovu vašeg alarma tako da se osećate manje umorno. Neki nosivi uređaji čak mogu da vam kažu koliko je vremena trebalo da zaspite, a uređaji kao što je Oura Ring mogu da prate nivo kiseonika u krvi dok spavate. Neki uređaji čak mogu da snime zvukove koje ispuštate dok spavate, za sve koji su znatiželjni o njihovim navikama hrkanja.

Galaxy Watch 5 može da uradi upravo to, što može zvučati pomalo jezivo, ali može vam pomoći da rešite dosadnu naviku spavanja ili ukaže na stanje spavanja kao što je apnea u snu. Stavljajući sve ove podatke zajedno, kao što su efikasnost spavanja, kašnjenje i koliko ste se kretali tokom spavanja, mnoge aplikacije za nošenje kao što je Fitbit, nude ocenu spavanja, dajući vam brzu predstavu o tome koliko ste dobro spavali. Možete koristiti ove podatke da otkrijete načine da poboljšate svoj san. Fitbit i Samsung nosivi uređaji takođe dodeljuju životinje za spavanje, upoređujući korisnike sa slatkim životinjama na osnovu njihovih navika spavanja.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari: