BIZIT plus

Huawei Watch Fit 3: Raskoš jednostavnosti

Ne treba svakome punokrvan pametni sat kao što je, recimo, Watch GT 4. Mnogi žele jednostavan, lagan i pristupačan uređaj koji će lako koristiti, a pri tome neće preterano koštati.

PCPress.rs Image

Huawei se, posebno kada je evropsko tržište u pitanju, reorijentisao ka nosivim uređajima, koji čine daleko veći, ako ne i glavni oslonac njegove ponude u odnosu na vreme kada je ovim prostorima dominirao svojim pametnim telefonima. Znate već zbog čega se to dešava. No, ide se dalje u nove radne pobede uvek imajući u vidu odjeke koraka pobedničkih predaka, učesnika Dugog marša.

Pred nama je Watch Fit 3 pametni sat. Koncept je prilično jednostavan – uređaj lak za upotrebu, pravougaonog oblika, dostupan u puno varijanti kada su u pitanju boje i narukvice (četiri plastična kaiša i po jedan najlonski i kožni), s mnoštvom dodatnih opcija koje možete da kupite i upotrebite kada vam dosadi varijanta koju ste inicijalno kupili. Još jedan naglasak je na pristupačnosti – Watch Fit 3 košta 22.999 dinara za varijante s plastičnim kaiševima, odnosno 24.999 dinara za najlonski i kožni model. U današnje vreme kada sve poskupljuje astronomskim tempom, lepo je videti cenovno pristojno pozicioniran gadžet koji donosi mnoštvo opcija i mogućnosti.

Pročitajte i:  Uskočite u prolećno raspoloženje uz poklone koje donosi AppGallery

Kada kažemo mnoštvo, zaista na to i mislimo. U suštini, Watch Fit 3 će vam doneti 98% opcija koje donose i višestruko skuplji pametni satovi, uz pokoji sopstveni šlagvort. Sam dizajn je pravougaon (efektivno, kvadrat je u pitanju) s krunicom s desne strane koja služi za upravljanje. 1.82-inčni AMOLED ekran od safirnog stakla je uzdignut iznad metalne površine okvira i to mu daje finu notu elegancije, dok su ćoškovi blago zaobljeni. Dizajnerski gledano, postignut je pun pogodak.

PCPress.rs Image

Huawei je puno radio na softverskom aspektu ovog uređaja. Operativni sistem je HarmonyOS for wearables i stiže s mnoštvom unapređenja i poboljšanja spram ranijih modela pametnih satova, naročito kada govorimo o pristupačnijim uređajima. Pametni sat prati preko 100 vežbi, uključujući i novitete na listi, kao što je e-sports. Puno je rađeno na animacijama vežbi, tako da sada za veliki broj vežbi zapravo dobijate animacionu instrukciju koja će vam pomoći da shvatite kako pravilno izvoditi vežbu, a vežbe su obogaćene informacijama o istezanju. Šetanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje i još mnogo toga, puno je toga na listi, s raznim unapređenjima. Pomenimo da je sat vodootporan do 5 ATM-a. Recimo, trčanje je obogaćeno preciznijim putanjama i distancama, kao i preciznijim informacijama o brzini. Takođe, kada govorimo o potrošnji kalorija, Srbija će biti dodata u bazu podataka (zajedno s još 20-ak zemalja) koja će pomoći da kontrolišete unos kalorija i dobijate informacije koje će ići čak dotle da će vam sat reći, na primer, koliko ćete se ugojiti nakon porcije jela. Idealno da vas stimuliše da izbegavate McDonald’s…

PCPress.rs Image

TruSleep 4.0 donosi detaljne informacije o spavanju, poput strukture sna, procene kvaliteta, poboljšani prikaz fizioloških indikatora poput grafikona otkucaja srca , zasićenosti kiseonikom, informacije o disanju. Prisutan je i HUAWEI TruSeen 5.5 senzor otkucaja srca da pomogne u tome, kao i veliki broj drugih senzora, uključujući i GPS i još nekoliko sistema pozicioniranja. NFC je prisutan samo na sivom i belom (kožnom) modelu.

PCPress.rs Image

Baterija ima kapacitet od oko 400 mAh. Prema navodima proizvođača, trajaće do 10 dana, dok će u tipičnom režimu upotrebe s većinom senzora aktivnih potrajati oko 7 dana. To je bilo i naše iskustvo, te možemo potvrditi ove navode. Punjenje je brzo i lako preko punjača koji se povezuje na USB-C konektor. Dodajmo da je Watch Fit 3 kompatibilan sa iOS i sa Android uređajima.

PCPress.rs Image

Suštinski glednao, Huawei je napravio pun pogodak. Ponudio je tržištu pristupačan pametni sat s mnoštvom funkcija koje će značiti svakome ko želi da svakodnevno upotrebljava obilje pametnih funkcija, prati zdravstvene parametre, vežba redovno ili ponekada. Pri tome Watch Fit 3 se veoma lako integriše u vašu svakodnevicu i ne predstavlja veliki teret za bilo čiji zglob. Zbog toga je reč o uređaju koji je lako preporučiti.

Pročitajte i:  Huawei koristi lukav trik kako bi hard diskovi trošili manje energije 

Korisna adresa: consumer.huawei.com/rs

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *