PC Press Studio

Dačić: Podsticaj za investicije Intela u Srbiji

Nakon potpisivanja ugovora sa predstavnicima kompanije Microsoft u Redmondu, premijer Srbije Ivica Dačić posetio je i kompaniju Intel.

Photo: Intel
Photo: Intel

Kako prenosi agencija Tanjug, Dačić je nakon ove posete poručio da bi ulaganja i prisustuvo te kompanije u Srbiji i regionu značajno doprinelo otvaranju velikog broja novih radnih mesta, razvoju IT kompanija i naučno-istraživačkih kapaciteta.

“Ako tome dodamo i NANO centar koji gradimo zajedno sa EU u Srbiji sigurno da u narednom periodu Srbija može postati lider u oblasti informacionih tehnologija u regionu”, ocenio je Dačić posle razgovora sa rukovodstvom “Intela”.

On je podsetio da Intel u Srbiji ima svoje predstavništvo, sa oko 30 zaposlenih, i svoj razvojni centar.
“Ali, naša je ideja da u narednom periodu uradimo nekoliko zajedničkih projekata. Zato sam i pozvao novog generalnog direktora ‘Intela’ da u septembru sa svojim saradnicima dođe u Srbiju”, rekao je Dačić.

On je istakao i zainteresovanost za davanje podsticaja za investicije Intela u Srbiji, odnosno za otvaranje proizvodnih pogona i rekao da su to teme o kojima će se razgovarati u narednom periodu.

Dačić boravi u višednevnoj poseti SAD tokom koje će se sastati sa predstavnicima najvećih svetskih informatičkih kompanija, kao i sa američkim zvaničnicima, piše Tanjug.

Pročitajte i:  Dve kompanije pokušaće prvo američko sletanje na Mesec nakon programa Apolo

Tokom posete SAD, premijer će imati susrete sa menadžmentom kompanija Cisco, IBM, Hewlett Packard, Amazon, Oracle, Apple i Google. U delegaciji sa Dačićem je i američki amabasador u Beogradu Majkl Kirbi.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

One thought on “Dačić: Podsticaj za investicije Intela u Srbiji

Comments are closed.