DALL-E otvoren za druge aplikacije

OpenAI je javno objavio beta okvir koji omogućava aplikacijama i drugim proizvodima da koriste AI art generator. Ovo uključuje opise prirodnog jezika koji definišu DALL-E, kao i moderaciju za filtriranje mržnje, krvi i sličnog ekstremnog sadržaja.

DALL-E AI servisu sada pristup mogu da imaju svi

DALL-E vam daje puna vlasnička prava nad sadržajem koje pravite

Microsoft-ova nova aplikacija Designer već koristi DALL-E za kreiranje umetničkih dela za društvene medije, dokumenta i pozivnice. OpenAI koristi ovo lansiranje da dodatno proširi vašu kontrolu nad vašom umetnošću. Sada imate puna vlasnička prava nad slikama koje pravite, a ne samo prava korišćenja. Šta god da napravite, sada to možete organizovati u javne i privatne kolekcije. Ako, na primer, napravite mnogo komada sa temom svemira, nećete morati da pregledavate ostatak svoje galerije da biste ih pronašli.

Komplet alata i povećana prava neće rešiti pitanje da li je umetnost generisana veštačkom inteligencijom pozajmljena ili ukradena. Dok kompanije poput Shutterstock-a rade sa OpenAI-om na prodaji slika generisanih veštačkom inteligencijom, druge zabranjuju tehnologiju zbog straha od sporova o autorskim pravima. Možda će proći neko vreme pre nego što programeri aplikacija mogu da koriste ponude kao što je DALL-E bez nekih etičkih ili pravnih problema.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: