Data centri & Cybersecurity (Besplatno izdanje)

U PC Press-ovom novom besplatnom specijalu možete čitati o dve teme, o data centrima kao i o cybersecurity-ju! Koje su najbolje prakse za dizajn data centara, kakva je uloga softvera u povećanju efikasnosti i održivosti data centara kao i da li je cybersecurity danas prilika ili neprilika, saznajte u novom specijalnom izdanju koje možete pronaći u našoj digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti u PDF formatu.

PCPress.rs Image

Napredak digitalizacije u mnogim oblastima postavlja nove zahteve u svim industrijama. Traži se veća brzina protoka i obrada sve veće količine podataka i to što bliže procesu koji je izvor i korisnik ovih servisa. Data centri su klimatski kontrolisana okruženja posebno dizajnirana za smeštanje, napajanje i zaštitu osetljive IT opreme na koju se vaše poslovanje oslanja iz dana u dan. Ovi prostori su temelj kontinuiteta poslovanja, tako da se projektovanje i izgradnja data centara ne smeju shvatati olako.

Čitaj onlineSva naša izdanjaPreuzmi PDF

Razvoj robotike, 3D štampe i autonomnih sistema koji bez čoveka za upravljačem mogu da lete, plove ili voze, uskoro će se spojiti sa svetom veštačke inteligencije. Teško je proceniti kada će se to desiti u komercijalnom ekosistemu i kako će ta integracija izgledati, a ako je suditi po trendovima, brzo ćemo početi da srećemo pametne robote. Bezbednost je jedna od osnovnih ljudskih potreba, pa je pitanje vremena kada ćemo „ukrotiti“ AI sisteme tako da nam budu isključivo na korist, a ne na štetu. „Hladne obloge“ koje većina korporacija trenutno primenjuje, predstavljaju prostu zabranu pristupa sajtovima koji nude AI servise, ali takav sistem kontrole je privremen.

Pročitajte i:  Pridružite se nagrađivanom partnerskom programu kompanije Vertiv!

Sva besplatna izdanja možete čitati i na našoj aplikaciji koju možete preuzeti za Android sa Google Play prodavnice ili za iOS sa App Store-a.

U specijalu možete pročitati:

  • Mikro data centri – rešenja prilagođena potrebama
  • Pet najboljih praksi za dizajn data centra
  • Uloga softvera u povećanju efikasnosti i održivosti data centara
  • Opravdanost i isplativost free cooling-a
  • Cyber security danas – prilika ili neprilika
  • HYCU – novo ime u Comtrade Distribution portfoliju
  • Ransomware pošast – kako da organizacije sačuvaju svoje podatke
  • Sprečite sajberpretnje da ih ne biste lečili
  • Bezbednosni izazovi QR koda
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,