BIZIT plus

Ingram Micro: Ključ uspešnog poslovanja

Ingram Micro je globalna kompanija za distribuciju tehnologije koja prati najnovije trendove i tehnološke inovacije u IT industriji. Sa Vladimirom Popovićem, direktorom za Adriatik region, razgovarali smo o primenama novih tehnologija u poslovanju i planovima za dalji razvoj kompanije u našem okruženju.

U poruci upućenoj partnerima Vaše kompanije povodom predstavljanja Janka Anđelića kao novog country manager-a za Srbiju, potencirali ste nastavak strateškog razvoja kompanije Ingram Micro u Adriatik regionu. Koji su ključni faktori tog razvoja?

Ključni pokretači rasta poslovanja kompanije Ingram Micro u Adriatik regionu su:

 • Partnerstva sa vodećim tehnološkim kompanijama: Ingram Micro je uspostavio odnose sa nekim od najvećih imena u tehnološkoj industriji, što kompaniji daje pristup najnovijim proizvodima i tehnologijama.
 • Širok spektar proizvoda i usluga: Ingram Micro nudi širok spektar proizvoda i usluga u tehnološkoj industriji, uključujući hardversku opremu, softver, mrežne usluge, usluge distribucije i druge usluge koje pomažu kompanijama da vode svoje poslovanje.
 • Dostupnost: Ingram Micro je prisutan širom Adriatik regiona, omogućavajući kompanijama da brzo i efikasno dobiju pristup proizvodima i uslugama koje su im potrebne.
 • Stručnost i znanje: Ingram Micro ima stručnjake koji su specijalizovani za specifične oblasti tehnološke industrije, omogućavajući kompanijama da dobiju najbolju moguću pomoć u odabiru i implementaciji proizvoda i usluga.
 • Partnerstvo sa lokalnim kompanijama: Ingram Micro je sklopio partnerstva sa lokalnim kompanijama u regionu, što mu omogućava da se prilagodi specifičnim potrebama tržišta i pruži bolju podršku kompanijama koje posluju u tom regionu.

Nakon tri godine izlazimo iz perioda koji je obeležila pandemija. Ona je ubrzala digitalizaciju poslovanja, kako se to odrazilo na poslovanje kompanije Ingram Micro?

Digitalizacija poslovanja, koja je ubrzana tokom pandemije, pozitivno je uticala na poslovanje kompanije Ingram Micro na nekoliko načina:

 • Povećana potražnja za tehnološkim proizvodima i uslugama: kako su kompanije prešle na rad od kuće i smanjen fizički kontakt, potražnja za tehnološkim proiz­vodima i uslugama koji omogućavaju rad na daljinu i digitalno poslovanje se povećala.
 • Povećanje onlajn prodaje: Ingram Micro se uspešno prilagodio promenama tržišnih uslova i povećao onlajn prodaju. Povećanje onlajn prodaje omogućilo je kompaniji da brže i efikasnije isporučuje proizvode i usluge svojim kupcima, čak i u uslovima ograničenja kretanja.
 • Jačanje partnerstava: Ingram Micro je iskoristio priliku da se poveže sa novim kupcima i partnerima i da ojača svoje postojeće odnose. Kao pouzdani dobavljač tehnoloških proizvoda i usluga, Ingram Micro je bio u mogućnosti da pomogne kompanijama da se prilagode novim okolnostima i povećaju svoje digitalno prisustvo.
 • Potražnja za uslugama distribucije: kako se povećavao obim onlajn prodaje, tako je rasla i potražnja za uslugama distribucije. Ingram Micro je bio u mogućnosti da iskoristi svoje opsežno iskustvo u distribuciji proizvoda na mreži i tehnologiji kako bi osigurao isporuku proizvoda klijentima u uslovima kretanja i ograničenja rada.
 • Jačanje fokusa na digitalnu transformaciju: pandemija je podstakla kompanije da se fokusiraju na digitalnu transformaciju kako bi se bolje prilagodile novim uslovima poslovanja. Kao stručnjak za tehnološke proizvode i usluge, Ingram Micro je bio u mogućnosti da pruži savete i rešenja kako bi pomogao kompanijama da se uspešno prilagode novim uslovima poslovanja i ostvare svoje ciljeve.
Pročitajte i:  Pet razloga da vaša poslovna rešenja budu u oblaku

Kako biste opisali trenutno poslovanje kompanije Ingram Micro u Adriatik regionu i koji su planovi za dalji rast?

Ingram Micro trenutno uspešno posluje u Jadranskom regionu, uključujući Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju. Kompanija je uspostavila široku mrežu distributivnih centara i partnera u regionu i postala jedan od vodećih dobavljača tehnoloških proizvoda i usluga.

PCPress.rs Image

Ključni faktori uspešnog poslovanja Ingram Micro u Adriatik regionu su kvalitetna usluga, brza isporuka proizvoda i usluga, stručni timovi koji daju savete i rešenja, te odlični odnosi sa partnerima i klijentima.

Planovi kompanije za dalji rast u ovom regionu imaju za cilj dalje jačanje tržišne pozicije kroz proširenje portfolija proizvoda i usluga, ulaganja u inovativne tehnologije i digitalnu transformaciju poslovanja. Kompanija planira dalje širenje mreže distributivnih centara i partnera kako bi se što bolje prilagodila potrebama svojih klijenata.

Ingram Micro će nastaviti da ulaže u stručnost svojih timova, podržava svoje partnere i klijente u njihovim digitalnim transformacijama i nastavlja da razvija inovativna rešenja koja će omogućiti kompanijama da se uspešno prilagode dinamičnim tržišnim uslovima i ostvare svoje poslovne ciljeve.

Koje tehnološke trendove smatrate ključnim za budućnost?

Postoji mnogo tehnoloških trendova koji su važni za budućnost, ali navešću neke od ključnih:

 • Veštačka inteligencija (AI) – AI se već koristi u mnogim industrijama, ali se očekuje da će u budućnosti postati još važnija. Primene AI uključuju mašinsko učenje, robotsku automatizaciju procesa, analizu podataka i druge.
 • Internet stvari (IoT) – IoT se odnosi na povezivanje uređaja, vozila i drugih objekata na Internet, što omogućava prikupljanje i razmenu podataka. Internet stvari se već koristi u mnogim industrijskim i kućnim aplikacijama, a očekuje se da će se primena Interneta stvari proširiti na druga polja kao što su zdravstvo, transport i pametni gradovi.
 • Računarstvo u oblaku (cloud computing) – Računarstvo u oblaku omogućava pristup računarskim resursima kao što su računarska snaga, prostor za skladištenje podataka i aplikacije putem Interneta. Ovo omogućava korisnicima da ne moraju da imaju sopstvenu infrastrukturu za podršku svojih poslovnih aplikacija i usluga.
 • 5G mreže – 5G mreže pružaju veće brzine prenosa podataka, manje kašnjenje i veću povezanost, omogućavajući veću efikasnost i produktivnost u mnogim industrijama.
 • Kriptovalute i Blockchain – kriptovalute kao što su Bitcoin i Ethereum koriste Blockchain tehnologiju za sigurnu i decentralizovanu razmenu vrednosti. Ova tehnologija ima potencijal da promeni način na koji se obavlja trgovina i plaćanja.
 • Robotika i automatizacija – Robotika i automatizacija se već koriste u mnogim industrijskim aplikacijama, ali se očekuje da će se aplikacija proširiti na druge oblasti kao što su zdravstvo, logistika i uslužne industrije.
Pročitajte i:  Fokus je na ljudima: PANTHEON Kadrovi

Ovi trendovi će verovatno imati veliki uticaj na poslovanje i društvo u budućnosti i kompanije će morati da prate i prilagođavaju se novim tehnologijama kako bi ostale konkurentne i relevantne na tržištu.

U kojoj meri će Ingram Micro pratiti i koristiti najnovije trendove u IT industriji, poput veštačke inteligencije, automatizacije i drugih?

Ingram Micro je globalna kompanija za distribuciju tehnologije koja prati najnovije trendove i tehnološke inovacije u IT industriji, uključujući veštačku inteligenciju, automatizaciju i drugo. Kompanija aktivno radi na razvoju novih rešenja i usluga koje koriste ove tehnologije u cilju poboljšanja efikasnosti i produktivnosti poslovanja svojih klijenata.

Ingram Micro kontinuirano ulaže u obuku i razvoj svojih zaposlenih kako bi bili upoznati sa najnovijim tehnologijama i trendovima i pružili najbolju podršku svojim klijentima u korišćenju ovih tehnologija. Shodno tome, Ingram Micro u će u Adriatik regionu nastaviti da prati i koristi najnovije trendove u IT industriji kako bi unapredio svoju ponudu i ostao konkurentan na tržištu. Kompanija će se fokusirati na razvoj novih rešenja i usluga koje koriste ove tehnologije i na pružanje profesionalne podrške svojim klijentima u korišćenju ovih rešenja i tehnologija.

Kako Ingram Micro planira da unapredi svoje usluge i proizvode odgovarajući na promenljive potrebe svojih klijenata?

Ingram Micro se kontinuirano prilagođava promenljivim potrebama svojih klijenata kako bi unapredio svoje usluge i proizvode. Kompanija prati najnovije trendove i tehnologije u IT industriji kako bi svojim klijentima mogla da ponudi najbolja rešenja.

PCPress.rs Image

Kompanija kontinuirano radi na unapređenju svojih usluga i proizvoda kroz razvoj novih rešenja i tehnologija koje odgovaraju na promenljive potrebe svojih klijenata. Ingram Micro takođe kontinuirano sarađuje sa dobavljačima i partnerima kako bi proširio svoj portfolio proizvoda i usluga u skladu sa potrebama svojih kupaca. Pored toga, Ingram Micro svojim klijentima pruža visok nivo profesionalne podrške, koja uključuje podršku u implementaciji, održavanju i upravljanju IT rešenjima. Kompanija takođe pruža obuku i edukaciju svojim klijentima kako bi unapredili njihovu stručnost u korišćenju IT rešenja.

Pročitajte i:  eLikvidatura: Vaša kombinacija za SEF

Sve ove aktivnosti pomažu Ingram Micro-u da ostane relevantan i pruži najbolje moguće usluge i proizvode svojim klijentima, dok tržište i potrebe kupaca nastavljaju da se menjaju
i razvijaju.

Prema vašem dosadašnjem iskustvu, šta treba da budu prioriteti IT lidera u narednom periodu i čemu kompanije treba da daju prednost u osmišljavanju svojih strateških planova?

Prioriteti IT lidera u narednom periodu biće vezani za uspostavljanje bezbednosti i zaštite podataka, povećanje efikasnosti i produktivnosti poslovanja korišćenjem digitalnih tehnologija, prilagođavanje novim trendovima i promenljivim potrebama klijenata.

Kada je reč o strateškim planovima kompanija, smatram da je važno da kompanije daju prioritet primeni novih tehnologija koje unapređuju efikasnost poslovanja, povećavaju produktivnost i poboljšavaju kvalitet usluga. Pored toga, kompanije treba da se fokusiraju na razvoj digitalnih rešenja koja poboljšavaju korisničko iskustvo, olakšavaju prodajne procese i poboljšavaju njihovu komunikaciju sa klijentima.

Drugi važan prioritet biće uspostavljanje bezbednosti i zaštite podataka, što se može postići korišćenjem naprednih rešenja za kriptografiju, upravljanje pristupom i nadzorom, kao i obukom zaposlenih o bezbednosti podataka.

Konačno, kompanije će morati da se prilagode promenljivim potrebama klijenata i tržišta, što će zahtevati brzu i fleksibilnu reakciju na promene, uključujući razvoj novih usluga i proizvoda, kao i uspostavljanje novih partnerstava i saradnje.

Ukratko, prioriteti IT lidera u narednom periodu biće vezani za uspostavljanje bezbednosti i zaštite podataka, povećanje efikasnosti i produktivnosti poslovanja korišćenjem digitalnih tehnologija i prilagođavanje novim trendovima i promenljivim potrebama klijenata. Kompanije će morati da se prilagode ovim promenama i daju prioritet primeni novih tehnologija koje unapređuju poslovnu efikasnost, povećavaju produktivnost i poboljšavaju kvalitet usluga.

Korisna adresa: rs.ingrammicro.eu

Facebook komentari: