BIZIT plus

DBrand povukao PS5 Darkplate iz prodaje nakon Sony-jeve pretnje tužbom

DBrand je ove godine izbacio mat crne bočne maske za PS5, pod nazivom “Darkplates”. Brend je uspeo da isprovocira Sony da ode na njihovu stranu sa informacijama o proizvodu, na kojoj je pisalo “Samo napred, tuži nas!”.

PCPress.rs Image
The Verge

Stvarno ih tužili

Ideja kampanje bila je da bele strane PS5 konzole budu mat crne. Međutim, od subote se proizvod više ne može poručiti, jer ga je DBrand povukao iz prodaje. Ovo se dogodilo nakon prijema pisma o povredi prava intelektualne svojine, koju je DBrand dobio od advokatske kuće koja predstavlja korporaciju Sony Interactive Entertainment.

PCPress.rs Image

DBrand je sadržaj pisma podelio sa medijima. U njemu se tvrdi da je DBrand svoj proizvod napravio replicirajući delove PS5 konzole i PlayStation ikone, koji su zaštićeni kao intelektualna svojina kompanije Sony Interactive Entertainment. Nadalje se traži da se hitno obustave sve marketinške aktivnosti, promocija i prodaja DBrandove verzije ploča, koje sadrže Sony PS5 konfiguraciju. U suprotnom, sledi tužba.

Iako DBrand ne pristaje na ovaj- kako ga kompanija sama naziva- terorizam, za sada će se povinovati zahtevu. Pretpostavljamo da traži pravne mogućnosti za nastavak proizvodnje.

Pročitajte i:  Kako deinstalirati igru na PlayStation 5

Na strani reddit, možete pročitati oštro pismo koje je DBrand napisao o slučaju.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,